Αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει τριημέρου

 
Αυξημένα μέτρα ασφάλειας, αλλά και διευκόλυνσης του κοινού, λαμβάνει η Αστυνομία Κύπρου, ενόψει του εορταστικού τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, 17 – 19 Φεβρουαρίου 2018.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, μέλη της Τροχαίας, θα έχουν αυξημένη παρουσία τόσο στους υπεραστικούς, όσο και στους αστικούς δρόμους, με στόχο την παροχή διευκολύνσεων στην ομαλή διακίνηση της τροχαίας κίνησης. 

Παράλληλα, θα διεξάγονται και αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι για εντοπισμό σοβαρών τροχαίων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους), που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, αυξημένη θα είναι η παρουσία του Σώματος, και στις αστικές περιοχές, με μηχανοκίνητες και πεζές περιπολίες, με στόχο την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής εγκληματικής δραστηριότητας και παραβατικής συμπεριφοράς.

Για την πρόληψη των εγκληματικών ενεργειών κατά περιουσίας, πέραν των δικών της αυξημένων περιπολιών, η Αστυνομία καλεί για ακόμα μια φορά το κοινό, να λαμβάνει πάντοτε τα δικά του μέτρα για αποτροπή ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών στην περιουσία του.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία πολιτών και Αστυνομίας, κρίνεται πάντοτε επιβεβλημένη. Γι’ αυτό σε κάθε περίπτωση που χρήζει άμεσης παρέμβασης από την Αστυνομία, οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης 199/112. Σε περιπτώσεις παραπόνων, καταγγελιών και πληροφοριών, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460. 

Επίσης, οι πολίτες ανώνυμα ή επώνυμα, μπορούν να δίδουν πληροφορίες ή να επικοινωνούν με την Αστυνομία, ηλεκτρονικά μέσω της «Κατηγορίας Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου.
 

 

Δειτε Επισης

Τεχνικό πρόβλημα στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο-Στο σημείο η Αστυνομία
Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά η Κύπρος στη μείωση αιτήσεων ασύλου το 2024
Σε απευθείας δίκη τρία πρόσωπα για δύο εμπρησμούς και μία απόπειρα στην Αραδίππου
Απορρίφθηκε η έφεση του ΥΠΑΝ για διαδοχικές ετήσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών
Πάνω από 500 οι αδειοδοτημένες δομές προσχολικής ηλικίας στους καταλόγους ΥΚΕ
Εξέλιξη στην υπόθεση βιασμού της Ν.Τ μετά την ανταλλαγή επιστολών-Εξαιρείται ο Αγγελίδης από τον χειρισμό κατόπιν αιτήματός της
Συνεχίζονται οι απάτες με δήθεν πληρωμή εξωδίκων-Απέσπασαν 14 χιλιάδες από 32χρονη
Εξετάζουν το παρελθόν του 49χρονου και κλειστά κυκλώματα οι Αρχές για την απόπειρα φόνου στην Πύλα
Έκκληση ΥΚΕ στους γονείς να ελέγχουν τους παιδικούς σταθμούς που αφήνουν τα παιδιά τους-Πού εστιάζονται οι έρευνες
Αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου η δίκη Γιαννάκη