Ο Καμμένος ενημέρωσε Στόλτενμπεργκ και Ματίς για τα Ίμια

 

Για τις τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια ενημέρωσε ο υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμενος τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον υπουργό 'Αμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις.

Κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων, που είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας υπουργός επέστησε, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την προσοχή των Στόλτεμπεργκ και Μάτις στις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής πλευράς με τις οποίες «αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών». Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε, επίσης, «στους ναυτικούς χειρισμούς των Τούρκων που έφτασαν στο σημείο να εμβολίσουν πλοίο του Λιμενικού» τονίζοντας ότι προσεγγίζουν «το όριο της ανεκτικότητας».

«Ο υπουργός 'Αμυνας των ΗΠΑ και ο γγ του ΝΑΤΟ έχουν πλέον μια πλήρη εικόνα, διαφορετική από αυτή που δίνει η Τουρκία. Ότι δεν πρόκειται δηλαδή για ατύχημα, αλλά πρόκειται για μια προκλητική στάση και πράξεις από τη μεριά της Τουρκίας» ανέφερε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας. Ενημέρωσε ότι έλαβε «διαβεβαιώσεις» και από τους δύο άνδρες ότι «θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να καταλάβει η Τουρκία ότι δεν μπορεί να προκαλεί έναν σύμμαχο και να αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα μίας χώρας μέλους του ΝΑΤΟ».

«Θεωρώ ότι και οι πρωτοβουλίες αυτές θα βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση» σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ συμπλήρωσε πως κατέστησε σαφές ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται για κανένα λόγο να ανεχθεί οποιαδήποτε παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας και θα ασκήσει τα προβλεπόμενα μέσα». 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Ακακίου που έκλεισε μετά την ανατροπή οχημάτων