Αβέρ-off στα σενάρια αμφισβήτησης, σε τροχιά αναδιοργάνωσης ο ΔΗΣΥ

Η χθεσινή ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος δίνει τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει και να θέσει άμεσα και  απερίσπαστος τις βάσεις για υλοποίηση του Προγράμματός του, ενώ την ίδια ώρα παρέχει και στους νεοεισερχόμενους υπουργούς την ευχέρεια να προετοιμαστούν επαρκώς μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων τους στο τέλος του μήνα.
 
Το γεγονός αυτό, δηλαδή του σχετικά σύντομου κλεισίματος του κεφαλαίου που αφορούσε τη σύσταση της νέας Κυβέρνησης, είναι κάτι ασφαλώς που ικανοποιεί το Προεδρικό. Ανάλογη ικανοποίηση προκαλεί και στο κυβερνών κόμμα, δηλαδή τον ΔΗΣΥ, ο οποίος και λόγο και άποψη είχε επί των αλλαγών που επέφερε στο κυβερνητικό σχήμα ο Νίκος Αναστασιάδης, με πρώτιστη επιθυμία της Πινδάρου να ήταν όπως δεν δει την κοινοβουλευτική της ομάδα ν’ αποδυναμώνεται δραστικά.
 
Κάτι που όντως δεν έγινε, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει πως επιχειρήθηκε από πλευράς ηγεσίας του κόμματος οποιαδήποτε προσπάθεια ποδηγέτησης του Νίκου Αναστασιάδη ως προς τις επιλογές του.
 
Αποδεικτικό στοιχείο τούτου άλλωστε, αποτελεί το γεγονός πως μολονότι για την ηγεσία του ΔΗΣΥ κρινόταν ως άκρως απαραίτητος για το κόμμα, αυτή τη φορά δεν τέθηκε οποιοδήποτε ισχυρό βέτο στη μετακίνηση του εκπροσώπου Τύπου της παράταξης Πρόδρομου Προδρόμου στο Προεδρικό, προς ανάληψη της θέσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.
 
Γεγονός αναντίλεκτο παραμένει ωστόσο πως η μετακόμιση του Πρόδρομου Προδρόμου στο Προεδρικό αφήνει ένα σημαντικό κενό στην Πινδάρου, καθότι σχεδόν καθολική είναι η διαπίστωση πως ο κ. Προδρόμου τράβηξε ίσως το μεγαλύτερο κουπί της κομματικής προεκλογικής εκπροσώπησης του Νίκου Αναστασιάδη, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που εκτιμούν πως η αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2016, αποτέλεσε εν μέρει και το τίμημα-κόστος του «άχαρου» ρόλου που ενίοτε πληρώνει ο εκπρόσωπος Τύπου, υπερασπιζόμενος… τους πάντες και τα πάντα.
 
Ήδη, διάφορα είναι τα ονόματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ποιος θα κληθεί ν’ αναλάβει την ζωτικής σημασίας εκπροσώπηση του κόμματος σε επίπεδο Τύπου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απόφαση, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ταυτόχρονα ο τρόπος αξιοποίησης των κομματικών οι οποίοι επιστρέφουν από το Προεδρικό, όπως είναι ο Χριστόφορος Φωκαϊδής και ο Μιχάλης Σοφοκλέους.  
 
Απ’ εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών φαίνεται να εξανέμισε τα οποιαδήποτε περιθώρια, ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες, διέβλεπαν ορισμένοι για αμφισβήτηση του Αβέρωφ Νεοφύτου και κατ’ επέκταση διεκδίκησης της κορυφαίας θέσης στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος.
 
Ο κ. Νεοφύτου, κατέστη εκ νέου μέσα από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών ως αδιαμφισβήτητος, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις υπόλοιπες θέσεις της ηγεσίας.
 
Ζήτημα αποτελεί κατά πόσο ο ευρισκόμενος μεταξύ Βρυξελλών και Λευκωσίας αναπληρωτής πρόεδρος Λευτέρης Χριστοφόρου θα επιχειρήσει να διατηρήσει το κομματικό του αξίωμα, αλλά και κατά πόσο ο εκ των αντιπροέδρων, αποστασιοποιημένος, Σωτήρης Σαμψών θα δηλώσει εκ νέου παρών.
 
Όπως βεβαίως και το κατά πόσο θα προκύψει και από ποιους άλλους ενδιαφέρον για αναρρίχηση σε κάποιο από κορυφαία σκαλοπάτια της Συναγερμικής ηγεσίας.
 

Δειτε Επισης

Με χαμηλές προσδοκίες βλέπει Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ναρκοπέδιο τα προαπαιτούμενα των Τούρκων
Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ