Το Who is Who της νέας Κυβέρνησης – Τα βιογραφικά όλων των νέων Υπουργών

Ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης. Ανάμεσα στους Υπουργούς βρίσκονται γνωστά και άγνωστα πρόσωπα.
 
Δείτε τα βιογραφικά όλων των Υπουργών της Νέας Κυβέρνησης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Νίκος Χριστοδουλίδης Υπουργός Εξωτερικών

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης γεννήθηκε στη Γεροσκήπου, στις 6 Δεκεμβρίου 1973.
 
Αποφοίτησε το 1991 από το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στην Πάφο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές στο Queens College του City University of New York, ενώ ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο New York University.
 
Το 2003 αναγορεύθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Έχει διδάξει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου ως Ειδικός Επιστήμονας στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία του Μεταπολεμικού Κόσμου». Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Σχέδια Λύσης του Κυπριακού, 1948-1978» (Αθήνα 2009) και «Οι Σχέσεις Αθηνών – Λευκωσίας και το Κυπριακό, 1977 – 1988» (Αθήνα 2013), καθώς επίσης, σειράς επιστημονικής αρθρογραφίας, με θέμα τη σύγχρονη κυπριακή εξωτερική πολιτική και ιστορία.
 
Από το 1999 είναι μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος στο Λονδίνο, Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Πρεσβείας της Δημοκρατίας στην Αθήνα και Σύμβουλος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Διετέλεσε επίσης Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Εξωτερικών και Διευθυντής Γραφείου Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ του ανατέθηκαν καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου της Προεδρίας στις Βρυξέλλες.
 
Από το 2013 μέχρι το 2018 υπηρέτησε ως Εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης.
 
Κωνσταντίνος Πετρίδης Υπουργός Εσωτερικών
Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία την 1η Ιουλίου του 1974. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως έφεδρος αξιωματικός πεζικού.
 
Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Νόττιγχαμ και ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο - Μάστερ στην Πολιτική Οικονομία (MSc Political Economy of Transition in Europe) από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (London School of Economics).
 
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2000 εργάστηκε σε θέματα εναρμόνισης στη Διεύθυνση Σχέσεων Κύπρου – ΕΕ στο Γραφείο Προγραμματισμού. Από το 2000 μέχρι το 2006 διετέλεσε Ανώτερος Λειτουργός στον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου και εκπρόσωπος του Συνδέσμου στην Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία και στην Εθνική Επιτροπή Προετοιμασίας για την Υιοθέτηση του Ευρώ.
 
Το 2006 προσελήφθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες όπου και εργάστηκε ως οικονομολόγος στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή διετέλεσε διαπραγματευτής σε συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ ΕΕ και τρίτων χωρών ενώ εργάστηκε και σε θέματα δημόσιων ενισχύσεων στον τομέα των μεταφορών.
 
Τον Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο κ. Πετρίδης, βρισκόταν στη θέση του υφυπουργού παρά τω Προέδρω μέχρι το 2017 ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Χάρης Γεωργιάδης Υπουργός Οικονομικών
Ο Χάρης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία.
 
Είναι ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 3 Απριλίου 2013. Προηγουμένως υπηρέτησε για μια σύντομη περίοδο ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1 Μαρτίου-3 Απριλίου 2013).
 
Είχε την κύρια ευθύνη της υλοποίησης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρύθμισης της Κυπριακής οικονομίας.
 
Συμμετέχει στο Eurogroup και στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την περίοδο 2014-15 και είναι μέλος του Συμβουλίου Κυβερνητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
 
Επιλέγηκε από το περιοδικό POLITICO ως ένας από τους 28 ευρωπαίους πολιτικούς με επιρροή για το 2016. Μετέχει στην ομάδα νέων ηγετών για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
 
Πριν το διορισμό του ως Υπουργός υπήρξε Βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (2011-2013). Στον Δημοκρατικό Συναγερμό διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων και Γενικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ.
 
Παράλληλα, διεύθυνε οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση (1999-2013).
 
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Reading της Βρετανίας (ΒΑ, ΜΑ, 1992-1996). Υπήρξε μεταπτυχιακός ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαικών και Διεθνών Μελετών του ιδίου πανεπιστημίου (1996-98).
 
Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (1983-90) και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά ως Λοχίας Πυροβολικού (1990-92).
 
Είναι παντρεμένος με τη σύμβουλο-εκπαιδευτικό Εύα Γιάγκου Γεωργιάδη και έχουν μια κόρη, τη Λήδα.
 
 
Δρ Κώστας Χαμπιαούρης Υπουργός Παιδείας
Γεννήθηκε στην  Έμπα της Πάφου το 1963.  Αποφοίτησε από το 9ο Γυμνάσιο Λεμεσού και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά.
 
Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Bath της Μ. Βρετανίας απ’ όπου έλαβε τους τίτλους ΜΑ στη Μαθηματική Παιδεία και ΜΑ in Education αντίστοιχα.  Συνέχισε τις  μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου αναγορεύθηκε ως διδάκτορας. 
 
Μετεκπαιδεύτηκε, με υποτροφία του Fulbright, στο Πανεπιστήμιο Connecticut των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε θέματα Πληροφορικής στην Εκπαίδευση.
 
Εργάζεται στη Δημοτική Εκπαίδευση για 32 συναπτά έτη.  Υπηρέτησε ως Δάσκαλος, Βοηθός Διευθυντής, Διευθυντής, Επιθεωρητής και τώρα κατέχει τη θέση του Πρώτου Λειτουργού Εκπαίδευσης.  Είναι Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και Πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Επιτροπής Μαθηματικών.  Εκπροσωπεί τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Γ. Ν. Καλογερόπουλος».
 
Τον Αύγουστο του 2015 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής Τυφλών «Άγιος Βαρνάβας», θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.
 
Συνεργάστηκε κατά καιρούς, ως επισκέπτης καθηγητής, με διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα.  Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κυπριακού Επιστημονικού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΚΕΣΕΑ-ΤΠΕ).  Συνέβαλε στη διοργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων και στην εφαρμογή πολλών ερευνητικών προγραμμάτων.  Συμμετείχε σε συνέδρια και άλλες ευρωπαϊκές δράσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.  Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.
 
Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Τζιαούρη-Χαμπιαούρη κι έχουν δύο παιδιά, την Ιωάννα και τον Νικόλα. 
 
Γιώργος Λακκοτρύπης Υπουργός Ενέργειας
 
Ο Γιώργος Λακκοτρύπης γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 30 Μαΐου 1970.
 
Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής και σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική (BSc) στο Πανεπιστήμιο Keele του Ηνωμένου Βασιλείου (1988-1991). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο του Colorado των ΗΠΑ, με υποτροφία Fulbright (1993-1995).
 
Το 1991 προσλήφθηκε από την εταιρεία Ιωάννου & Παρασκευαΐδη ως υπεύθυνος των συστημάτων πληροφορικής στο παράρτημα της εταιρείας στη Βεγγάζη της Λιβύης. Το 1995, επιστρέφοντας στην Κύπρο από τις σπουδές του στις ΗΠΑ, εργοδοτήθηκε από την IBM Κύπρου, όπου για τα επόμενα 6 χρόνια επικεντρώθηκε στον τομέα των πωλήσεων.
 
Το 2003 ήταν ο πρώτος υπάλληλος που προσέλαβε η Microsoft στην Κύπρο, με αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα. Κατόπιν πέντε χρόνων ραγδαίας ανάπτυξης, ο κύκλος διοίκησής του επεκτείνεται και αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Σύμβουλου Microsoft Κύπρου και Μάλτας, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 διορίζεται Διευθυντής Δημοσίου Τομέα Microsoft Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, με κύρια αποστολή την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας σε 24 χώρες.
 
Παράλληλα, το 2008 διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Νοέμβριο του 2011. Το 2009 διορίστηκε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Εταιρείας Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον διορισμό του ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.
 
Είναι νυμφευμένος με τη Χριστιάνα και έχουν δύο κόρες.
 
Ο κ. Λακκοτρύπης ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού την 1η Μαρτίου 2013.
 
Ιωνάς Νικολάου Υπουργός Δικαιοσύνης
Γεννήθηκε στο Γέρι της επαρχίας Λευκωσίας την 21η Ιανουαρίου 1963. Έγγαμος με τη Μαρία Κινάνη. Έχει δύο κόρες και είναι Δικηγόρος.
 
Εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗ.ΣΥ. στις εκλογές της 27ης Μαΐου 2001, της 21ης Μαΐου 2006 και επανεξελέγη στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2011
 
Διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013
 
Διετέλεσε εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην κοινοβουλευτική συνέλευση της Δυτικο-Ευρωπαϊκής Ένωσης (Κ.Σ. Δ.Ε.Ε)
 
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας του ΔH.ΣY. (ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ.), οργανωτικό στέλεχος του μαθητικού τμήματος και πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. την περίοδο 1979-1980. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων “Πρωτοπορία” και μέλος των συμβουλίων της από το 1982 έως το 1985. Ήταν επίσης εκπρόσωπος των φοιτητών στο Συμβούλιο του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (Ε.Φ.Ε.Κ.) Θεσσαλονίκης. Το 1986 εξελέγη μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ., πρωτοστατώντας στην ίδρυση της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑ.ΚΙ.).
 
Διετέλεσε εκλελεγμένο μέλος της Επαρχιακής Εκτελεστικής Γραμματείας ΔΗ.ΣΥ. Λευκωσίας, το 1990 εξελέγη γραμματέας κλαδικών οργανώσεων, το 1993 επαρχιακός οργανωτικός γραμματέας και το 1999 επαρχιακός γραμματέας ΔΗ.ΣΥ. Λευκωσίας, θέση που υπηρέτησε έως το 2003.
 
Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου από το 1995 έως το 1998 και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) από το 1998 έως το 2001.
 
Έλαβε μέρος σε εξειδικευμένα σεμινάρια σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, τον ανταγωνισμό, το στρατηγικό σχεδιασμό και την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη των μονοπωλιακών αγορών στην Κύπρο.
 
Είναι Επίτροπος Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως του ΔΗ.ΣΥ, μέλος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ., καθώς και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος.
 
Είναι επίσης αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ.
Σήμερα είναι Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
 
Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζονται με την εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο και με την απελευθέρωση των μονοπωλιακών αγορών.
 
Κώστας Καδής Υπουργός Γεωργίας
Ο Κώστας Καδής ανέλαβε καθήκοντα ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού στις 14 Μαρτίου 2014.
 
Ο κ. Καδής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1985 και στη συνέχεια υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά μέχρι το 1987.
 
Φοίτησε στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο πήρε το πτυχίο του το 1991 και το διδακτορικό του με άριστα, το 1995. Οι σπουδές του Κώστα Καδή περιλαμβάνουν επίσης παρακολούθηση ειδικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε θέματα Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε θέματα Οικολογίας του Μεσογειακού Τοπίου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και σε θέματα Διαχείρισης Έρευνας Χρηματοδοτούμενης από το Κράτος, στο Πανεπιστήμιο Cornell των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Μέχρι το διορισμό του στη θέση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού,ήταν Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Διευθυντής της Μονάδας Διατήρησης της Φύσης στο Πανεπιστήμιο Frederick.
 
O κ. Καδής εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μεταπτυχιακός συνεργάτης και μεταδιδακτορικός ερευνητής και στο Ενάλιον Κέντρο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, ως επιστημονικός σύμβουλος. Το 1998 διορίστηκε στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και υπηρέτησε το Ίδρυμα από τις θέσεις του Λειτουργού, Λειτουργού Α', Επικεφαλής Τομέα και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή. Το 2005, επιστρέφει στον ακαδημαϊκό χώρο, όπου δημιουργεί στο Πανεπιστήμιο Frederick ερευνητική Μονάδα, που επικεντρώνεται σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και αειφόρου ανάπτυξης. Από τότε, συμμετέχει σε περισσότερα από 30 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους τοπικούς και διεθνείς φορείς. Στα περισσότερα από τα έργα αυτά, ο Κ. Καδής είναι επιστημονικός υπεύθυνος. Μέσα από αυτά τα έργα ο Κ. Καδής δημιούργησε δίκτυα συνεργασίας με δεκάδες Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και επιστήμονες που προέρχονται από την Κύπρο και πέραν των 30 χωρών του εξωτερικού. Ανέλαβε επίσης τον συντονισμό τριών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων (ενός Διδακτορικού και δύο επιπέδου Μάστερ) της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick.
 
Ο Κ. Καδής έχει συμμετάσχει σε δεκάδες τοπικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια παρουσιάζοντας αποτελέσματα της επιστημονικής του δουλειάς. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία, δεκάδες άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων μετά από επιστημονική αξιολόγηση, άρθρα σε βιβλία, ερευνητικές εκθέσεις και μελέτες σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, περιβαλλοντικής διαχείρισης, διατήρησης της βιοποικιλότητας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
 
Έχει επιβλέψει πολλούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές κατά την εκπόνηση των διατριβών τους. Επίσης, έχει συμμετάσχει στα εκλεκτορικά σώματα για την αξιολόγηση μελών ακαδημαϊκού προσωπικού σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Είναι αξιολογητής εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων στην Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει/προεδρεύσει σε επιτροπές αξιολόγησης Ελληνικών Πανεπιστημίων.
 
Ο Κ. Καδής έχει διατελέσει μέλος διάφορων επιστημονικών επιτροπών στην Κύπρο και το εξωτερικό και έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Κύπρο, τόσο σε θέματα έρευνας, όσο και σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος.
 
Από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2008, υπηρέτησε ως Υπουργός Υγείας της Κύπρου, στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου. Το 2008 ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής για το Περιβάλλον που συνομιλεί με την αντίστοιχη Τεχνική Επιτροπή των Τουρκοκυπρίων, στα πλαίσια των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού Προβλήματος.
 
Είναι νυμφευμένος με την Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και έχει δύο παιδιά, τη Σοφία και τον Χριστόφορο.
 
Ζέτα Αιμιλιανίδου Υπουργός Εργασίας
Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Έχει αποκτήσει πτυχίο νομικών σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος “Marketing Management” του Cyprus Institute of Marketing. Έχει πετύχει στις εξετάσεις του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος από το 1978.
 
Το 1979 διορίστηκε στο Τμήμα Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους σχεδόν τους τομείς του. Κατά την περίοδο 1988 – 1992 εργάστηκε ως μέλος της ομάδας που σχεδίασε κι ετοίμασε την περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας νομοθεσία. Το 1992 διορίστηκε στη θέση του Ανώτερου Λειτουργού ΦΠΑ και το 1996 στη θέση του Πρώτου Τελωνειακού Λειτουργού.
 
Στις 2 Μαΐου 2000, διορίστηκε αναπληρώτρια Διευθύντρια Τμήματος Τελωνείων και Έφορος ΦΠΑ και από 15 Αυγούστου 2001 μέχρι τις 14 Μαρτίου 2010 κατείχε τη θέση της Διευθύντριας Τμήματος Τελωνείων και Εφόρου ΦΠΑ. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου.
 
Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης υπηρεσίας της ήταν υπεύθυνη για την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε ότι αφορά την τελωνειακή νομοθεσία, στα πλαίσια των προενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες κατέληξαν στην πλήρη ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., την 1 Μαΐου 2004. Υπήρξε επίσης επικεφαλής της ομάδας που ετοίμασε την παρούσα Τελωνειακή Νομοθεσία. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο “Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στην Κύπρο” που εκδόθηκε το 1992, τη χρονιά που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ η περί ΦΠΑ Νομοθεσία.
 
Από τις 15 Μαρτίου 2010 μέχρι τις 2 Απριλίου 2013 κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού. Κατά την περίοδο αυτή, είχε την ευθύνη ολοκλήρωσης του 2ου Γύρου Χορήγησης Αδειών Εξερεύνησης Υδρογονανθράκων σε Υπεράκτιες Περιοχές της Κύπρου. Ήταν η Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία με βάση τον νόμο είχε την ευθύνη της αξιολόγησης των αιτήσεων των εταιρειών οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον, που τελικά οδήγησε στην υπογραφή συμβολαίων για 5 τεμάχια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της, απασχόλησαν το Υπουργείο θέματα που αφορούσαν τη σταδιακή διαφοροποίηση του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας με την ένταξη φυσικού αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
 
Προτεραιότητα δόθηκε, εξίσου, σε θέματα που αφορούσαν τον ανταγωνισμό, την προστασία των καταναλωτών, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και ενθάρρυνση της καινοτομίας, τη δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τη στήριξη και ανάπτυξη της βιομηχανίας και την προώθηση εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών. Δόθηκε παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού περιλαμβανομένων των θεμάτων της προώθησης του ναυτικού τουρισμού, με την ανάπτυξη των Μαρίνων και τη δημιουργία νέων γηπέδων γκολφ.
 
Ήταν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού κατά την περίοδο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία και διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου και του Ειδικού Ταμείου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας.
 
Στις 3 Απριλίου 2013 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Θέση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Βασιλική Αναστασιάδου Υπουργός Μεταφορών
Γεννήθηκε στη Λευκωσία στις  3 Μαΐου 1958. Είναι Έγγαμη με τον Στέλιο Αναστασιάδη. Έχει μία κόρη και ένα γιο.
 
Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM in European Union Law) στο Πανεπιστήμιο του Leicester.
 
Ασχολήθηκεερασιτεχνικά με τη μουσική και ιδιαίτερα με το έντεχνο τραγούδι κατά τη διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών της χρόνων. Μετά την τουρκική εισβολή ερμήνευσε μελοποιημένα ποίηματα εμπνευσμένα από την τραγωδία του 1974. Το 1977 εκπροσώπησε την Κύπρο στο φεστιβάλ τραγουδιού του Έντμοντον, στον Καναδά, στο πλαίσιο των Κοινοπολιτειακών Αγώνων.
 
Εργάστηκε ως ασκούμενη δικηγόρος και απέκτησε άδεια άσκησης του επαγγέλματος. Το 1983 διορίστηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στην Υπηρεσία Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ανήλθε σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της υπηρεσίας αυτής.  Το 1999, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα της θέσης Πρώτου Γραμματέα Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, που κατείχε, της ανατέθηκε ο συντονισμός της έκτακτης υπηρεσίας της Βουλής που ανέλαβε το έργο για την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο. Το 2002 διορίστηκε Διευθύντρια της νεοσυσταθείσας τότε Υπηρεσίας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θέση από την οποία εργάστηκε για την επιτυχή ολοκλήρωση της εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. To 2007 διορίστηκε Διευθύντρια της Υπηρεσίας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και το 2013 Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
 
Κωνσταντίνος Ιωάννου Υπουργός Υγείας
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είναι ιδρυτής και Διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία C.C. Coffee Company, η οποία κατέχει τα δικαιώματα χρήσης των Gloria Jean’s Coffees International στην Κύπρο και η οποία διαθέτει 12 καταστήματα.
Είναι γιος του γνωστού ορθοπεδικού και πρώην προέδρου του ΠΙΣ δρ. Νίκου Ιωάννου.
Επίσης, από το 1997 είναι ιδρυτής, Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της IMH, οι υπηρεσίες της οποίας περιλαμβάνουν διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και εμπορικών εκθέσεων, ειδικευμένα business media,καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου κεφαλαίου. Η IMH εκδίδει τo μηνιαίο IN Business και το αγγλόφωνο GOLD, και , επίσης, διαχειρίζεται το IN Business Portal (www.inbusinessnews.com), το GOLD Portal (www.goldnews.com.cy) και το portal REPORTER (www.reporter.com.cy).
Προηγουμένως διετέλεσε διευθυντής στην Autoland Finance and Investment και διευθύνων σύμβουλος στην Real Time Hospitality Intelligence, εταιρεία παροχής πληροφοριών στον ξενοδοχειακό κλάδο στις ΗΠΑ. 
Είναι απόφοιτος του English School και σπούδασε στο Manchester School of Management, UMIST, U.K.με ειδίκευση στην λογιστική και μάρκετινγκ.

Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό με τιμητική διάκριση από το School of Hotel Administration, SC Johnson Business School - Cornell University, USA στον τομέα Management in Hospitality MMH.
Προχώρησε επίσης στη συγγραφή και δημοσιοποίηση σειράς εκθέσεων και αναλύσεων σε σχέση με τον τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα. 
 
Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης
Ο Σάββας  Αγγελίδης γεννήθηκε στις 26/01/1974,  και είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Δικηγορικού Γραφείου LLPO. Έλαβε μέρος σε  περίπλοκες ποινικές υποθέσεις, εμπορικές διαφορές "bet-the-company" και προωθητικές αξιώσεις αποζημειώσεων.
 
Είναι μέλος του PEOPIL (Πανευρωπαϊκός Οργανισμός Προσωπικών Ζημιών Δικηγόρων). Ο Σάββας Αγγελίδης έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια ως βασικός ομιλητής και επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής σε θέματα όπως η εγκληματολογική ποινική έρευνα, οι νομικές στρατηγικές ενός ποινικού δικηγόρου, η προετοιμασία της υπεράσπισης σε ποινική πράξη.
 
Μέχρι σήμερα διδάσκει ως  καθηγητής Ποινικού Δικαίου 2 και Κανόνων Ποινικής Δικονομίας στο Πανεπιστήμιο Frederick (Κύπρος).
 
Ασχολήθηκε με περισσότερες από 150 υποθέσεις σε ποινικά δικαστήρια. Επιπλέον, ανέλαβε πολυάριθμες υποθέσεις διαιτησίας σχετικά με συμβατικούς και οικονομικούς όρους.
 
 
Πρόδρομος Προδρόμου Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Γεννήθηκε στην Τυβίγγη της Γερμανίας. Κάτοικος Λευκωσίας, έλκει την καταγωγή του από την Άσσια της επαρχίας Αμμοχώστου (πατέρας) και από το Καρλόβασι της Σάμου (μητέρα). Πατέρας του είναι ο γνωστός εκπαιδευτικός Γιώργος Προδρόμου.
 
Μετά από εγκύκλιες σπουδές στη Λευκωσία και την Αθήνα, αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο (1976). Κατά την αποφοίτησή του κέρδισε το Σεβέρειο Βραβείο, το Βραβείο Πούλια και σειρά άλλων βραβείων και διακρίσεων. Στις εισητήριες εξετάσεις για τα Α.Ε.Ι. (1976) πέτυχε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά (1976-78), από την οποία αποστρατεύτηκε ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Στη συνέχεια, υπηρετώντας στην εφεδρεία, εκπαιδεύτηκε και προήχθηκε σε έφεδρο Υπολοχαγό (1992).
 
 
Εκλέγηκε βουλευτής Λευκωσίας το 1996 με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ως “κατ’επιλογήν-αριστήνδην” υποψήφιος).
Υπήρξε Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗ.ΣΥ. (1997-1999) και Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος (1999-2001).
Έλαβε ενεργό μέρος στην προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, το 1998, ως ένας από τους εκπροσώπους της υποψηφιότητας Γλαύκου Κληρίδη.
Στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, το 1999, ως υποψήφιος Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος έλαβε ποσοστό 44%.
Επανεκλέγηκε βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗ.ΣΥ. το 2001 (στην πρώτη θέση με 24.973 σταυρούς προτίμησης).
 
Διετέλεσε μέλος των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών (1996-2006), Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (2001-2006), Παιδείας (1998-2006), Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών (1996-2006), Περιβάλλοντος (1996-2001) και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (1996-2001). Ήταν αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου (1996-2001) και Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας (2001-1004). Υπήρξε μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κύπρου-Ε.Ε. (2001-2004) και μέλος της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάρτιση της Ευρω-μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (2002-03).
 
Έλαβε ενεργό μέρος στην εκστρατεία για το Δημοψήφισμα του 2004, συντασσόμενος με πολιτικές δυνάμεις του ΔΗ.ΣΥ. που τάχθηκαν εναντίον του “Σχεδίου Ανάν” και υπέρ της διεκδίκησης μιας πολιτικής συμφωνίας για λύση μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε. Στις πρώτες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο “Για την Ευρώπη” και κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης (17.230) μετά τον εκλεγέντα Ευρωβουλευτή κ. Γ.Μάτση. Μεταξύ Μαϊου 2004 και Μαϊου 2006 πολιτεύτηκε με την “Ευρωπαϊκή Δημοκρατία” της οποίας υπήρξε πρόεδρος. Στις προεδρικές εκλογές του 2008 εντάχθηκε στο επιτελείο και υποστήριξε, μαζί με την ΕΥΡΩ.ΔΗ., τον υποψήφιο Πρόεδρο κ. Ι.Κασουλίδη.
 
Το Μάϊο 2008 επανεντάχθηκε στο ΔΗ.ΣΥ. Σήμερα είναι μέλος του Εκτελεστικού και του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ. Τον Ιούνιο του 2008, με την ίδρυση του Ινστιτούτου Πολιτισμού του ανατέθηκε η προεδρία του Δ.Σ. του.
 
Σπούδασε στο Παρίσι και απέκτησε πτυχίο Οικονομικών Σπουδών (1981) από το Πανεπιστήμιο Παρισιού (Université de Paris-X-Nanterre). Παρακολούθησε σπουδές και απέκτησε, επίσης, πτυχίο Κοινωνιολογίας (1983) και αργότερα πτυχίο Πολιτικής Επιστήμης. Έκανε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές και απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους στις Οικονομικές Επιστήμες και την Κοινωνιολογία και απασχολήθηκε σε ερευνητικά προγράμματα, στο Πανεπιστήμιο Παρισιού (Université de Paris-X-Nanterre και Université de Paris-VII-Jussieu), καθώς και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales). Διαθέτει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Επιστήμη (Université de Paris-X-Nanterre).
 
Υπήρξε υπότροφος του Γαλλικού κράτους και του Ιδρύματος Α.Λεβέντη. Εξασφάλισε επίσης υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας (19ος Διαγωνισμός μεταπτυχιακών υποτρόφων (εσωτερικού), 1985).
 
Εργάστηκε ως οικονομολόγος στο Τμήμα Οικονομικών Ερευνών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, μεταξύ 1985 και 1996. Ειδικεύτηκε και είχε την ευθύνη των τομέων των συναλλαγματικών ισοτιμιών και του Ισοζυγίου Πληρωμών, όπως επίσης του εξωτερικού δανεισμού (σχέδιο μηχανογράφησης του δημόσιου εξωτερικού χρέους) και των σχέσεων της Κύπρου με το Δ.Ν.Τ. και άλλους διεθνείς οργανισμούς.
 
Απασχολήθηκε ως έκτακτος λέκτορας Κοινωνιολογίας σε Σχολή Δημοσιογραφίας (ΚΕΣ, 1986-94) και Πολιτικής Επιστήμης στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο (1988-92 και την Αστυνομική Ακαδημία (1993-96).
 
Συνεργάστηκε με το ΡΙΚ (ραδιόφωνο και τηλεόραση), το Ράδιο-Πρώτο (1991) και τον τηλεοπτικό σταθμό “Λόγος” (1992-93 και 1995-96) στην παραγωγή και παρουσίαση προγραμμάτων. Στον τηλεοπτικό σταθμό “Λόγος” επιμελήθηκε και παρουσίασε την πρώτη εκπομπή πολιτικών συζητήσεων στα χρονικά της μη κρατικής τηλεόρασης (“Στιχομυθίες”, σε συνεργασία με τον Γ.Κολοκασίδη). Τηλεοπτικές εκπομπές παρουσίασε και στο Ρ.Ι.Κ. (“Ανοιχτά χαρτιά”, 1994-95) και στον ΑΝΤΕΝΑ (“Π, όπως πολιτική”, 2006-07).
 

Νατάσα Πειλίδου Υφυπουργός Ναυτιλίας
Η Νατάσα Πηλείδου είναι η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του στρατηγικού πλάνου του Οργανισμού σε πλήρη συνάρτηση με τους αναπτυξιακούς στόχους του κράτους.
 
Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.
 
Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία δεκαπέντε ετών κυρίως σε διευθυντικές θέσεις. Διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly για την Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Μολδαβία (Regional Chief Operating Officer, South East Europe).
 
Εργάστηκε με την PwC στην Κύπρο, το Μιλάνο και το Λονδίνο, στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στο Λονδίνο, παρέδιδε επίσης μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA και CIMA στη γνωστή σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP.
 
Επιπρόσθετα της μητρικής γλώσσας, μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.
 
Έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων για την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικό προορισμό, καθώς επίσης και επιμορφωτικά σεμινάρια σε ελεγκτικά, φορολογικά και άλλα θέματα.
 
Βασίλης Πάλμας Υφυπουργός Παρά το Προέδρω
 

Ο Βασίλης Πάλμας γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1964. Αποφοίτησε το 1982 από το Γυμνάσιο Κύκκου Αρρένων. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο 45 Τ.Δ.Β. ως Λοχίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση.
 
Διετέλεσε Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ) και Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Υπηρέτησε στην Κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου ως Διευθυντής Τύπου του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος στον Όμιλο Λατομεία Φαρμακά. Πριν τον διορισμό του ως Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, υπήρξε μέλος της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών.
 
Είναι νυμφευμένος με την Αγγελική Χριστοδούλου, δικηγόρο, και έχουν ένα γιο.
 
Κλέλια Βασιλείου Αν. Κυβερνητικος Εκπρόσωπος

Η Κλέλια Βασιλείου γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στο χωριό Πελένδρι. Αποφοίτησε από το Απεήτειο Λύκειο Αγρού. Κατέχει πτυχίο στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Εθνικό και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε από διάφορες θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ σήμερα η Κλέλια Βασιλείου είναι η Διευθύντρια Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και Πρόεδρος του ΔΣ των Δασικών Βιομηχανιών Κύπρου.

Σύντομο εταιρικό σημείωμα
Η Εταιρεία Ανάπτυξης Τροόδους, συνενώνοντας όλες τις περιοχές που αποτελούν την περιφέρεια Τροόδους και αναπτύσσοντας άρρηκτους δεσμούς, αποσκοπεί στην ανάπτυξη, ανάδειξη και προβολή την περιοχής Τροόδους.

Παράλληλα, προωθεί προς επίλυση τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι περιοχές αυτές όσο και οι επιμέρους κοινότητες. Η εταιρεία συστάθηκε το 2009, χωρίς μετοχικό κεφάλαιο και με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Δειτε Επισης

Τρεις Ισραηλινοί νεκροί μετά από επίθεση-Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες
Ζητά ταχύτερες κινήσεις για την ευρωπαϊκή άμυνα ο Μακρόν
Ραγδαίες εξελίξεις για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα-Κόλαφος το βούλευμα για τον δράστη
Πολεμικές απειλές Ερντογάν για Συρία-«Αν χρειαστεί θα έλθουμε ξαφνικά τη νύχτα»
Ο Τραμπ αποφάσισε να ακυρώσει την απαγόρευση γεωτρήσεων του Μπάιντεν
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας έριξε κατά λάθος τον Σταυρό στο κεφάλι πιστού στην Ελλάδα
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό από την ηγεσία των Φιλελευθέρων
Εντεκάχρονος βούτηξε στον Θερμαϊκό για να πιάσει τον Σταυρό-«Το έκανα για την ευλογία»
Δεκάδες καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις στην Πάφο-Οδηγός εντοπίστηκε θετικός σε ναρκοτέστ
Άνδρας προσπάθησε να μπουκάρει με μαχαίρι στο γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου