Ακύρωση πτήσεων στο City του Λονδίνου λόγω βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Την ακύρωση όλων των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο City του Λονδίνου για τη Δευτέρα έχει προκαλέσει ο εντοπισμός βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν έχει εκραγεί, στον Τάμεση.
 
Η βόμβα βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα την άμεση απόφαση να κλείσει το αεροδρόμιο, αλλά και να εκκενωθούν κατοικίες της περιοχής. Οι ένοικοι πέρασαν τη νύχτα σε προσωρινά καταλύματα.
 
Κλειστά είναι και τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής, όπως και τμήμα του Ελαφρού Σιδηροδρόμου των Docklands που εξυπηρετεί και το αεροδρόμιο.
 
Οι επιβάτες των ακυρωθείσων πτήσεων καλούνται να μην επιχειρούν να προσέλθουν στο City, καθώς πέρα από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να πετάξουν θα ταλαιπωρηθούν και λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Ρόμπερτ Σινκλέρ δήλωσε ότι κατανοεί την ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό και τους περίοικους, αλλά πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν κριθεί απαραίτητα από την αστυνομία και από το Βασιλικό Ναυτικό που έχει αναλάβει την εξουδετέρωση της βόμβας.
 
Το αεροδρόμιο City δεν εξυπηρετεί την Κύπρο, τουλάχιστον με προγραμματισμένες πτήσεις. Συνδέει τη βρετανική πρωτεύουσα με τη Σκιάθο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, χωρίς όμως να ήταν προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις από και προς αυτά τα ελληνικά νησιά.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοινοί παρονομαστές στο modus operandi των συλληφθέντων για τρομοκρατία σε Κύπρο και Ελλάδα-Αυξημένα μέτρα
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Ενέδρα θανάτου σε γάμο στη Γαλλία-Γάζωσαν το ζευγάρι μετά το γλέντι, νεκροί η νύφη και ένας από τους δράστες
Το Λονδίνο δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο-Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ
Κ. Μητσοτάκης: Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Λιβύη για μετανάστες, δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές
Επιστολή Χαμενεΐ σε Πούτιν για περισσότερη υποστήριξη-Στη Μόσχα για διαβουλέυσεις ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αυξάνονται οι ανησυχίες των αεροπορικών εταιρειών για τις πτήσεις στη Μ. Ανατολή λόγω παρεμβολών στα GPS
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πώς θα επηρεαστεί το εμπόριο από πιθανό κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ