Οι λίστες αναμονής θα καταργηθούν με την εισαγωγή του ΓεΣΥ

Οι διαρκώς αυξανόμενες λίστες αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια τα τελευταία 10 χρόνια οδήγησαν στην εισαγωγή προ διετίας ενός φιλόδοξου μεγαλεπήβολου σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος με την αξιοποίηση κυρίως του ιδιωτικού τομέα, αναφέρει δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας για τις λίστες αναμονής στα δημόσια νοσηλευτήρια.

 Προσθέτει ότι η επιτυχής λειτουργία του προγράμματος επέτρεψε στο Υπουργείο Υγείας την σταδιακή επέκτασή του, ώστε να καλύψει περισσότερες ειδικότητες και περισσότερα περιστατικά.
 
"Στη μάχη κατά των λιστών αναμονής προστέθηκε πέρσι σε συνεννόηση και συμφωνία με τους συνδικαλιστικούς φορείς των επαγγελματιών υγείας και η εισαγωγή του προγράμματος απογευματινής  υπερωριακής εργασίας στα δημόσια νοσηλευτήρια. Συνεχίζοντας την ίδια επιτυχημένη πολιτική και μέχρις ότου αρχίσει να αποδίδει καρπούς η μεταρρύθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, εισήχθη με απόφαση του Υπουργικού πριν δύο εβδομάδες περαιτέρω επέκταση του επιτυχημένου προγράμματος με την προσθήκη στο πρόγραμμα απογευματινής υπερωριακής εργασίας και σε μη επεμβατικές ειδικότητες, ώστε να εξυπηρετηθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός ασθενών" σημειώνεται.
 
Αναφέρεται ότι για να μπορέσουν να εξαχθούν συμπεράσματα και όχι απλώς εντυπώσεις, θα πρέπει ένας καλόπιστος αναλυτής να εξετάσει τον αριθμό των ευρισκόμενων σε λίστες αναμονής πριν την εισαγωγή του μεγαλεπήβολου αυτού εγχειρήματος με τους σημερινούς αριθμούς.
 
"Τα στοιχεία είναι στην διάθεση κάθε καλόπιστου ενδιαφερόμενου. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι μόνο κατά το 2016 παραπέμφθηκαν 11.240 ασθενείς και το 2017 παραπέμφθηκαν 22.000 ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα που βρίσκονταν σε λίστες αναμονής, ενώ στο απογευματινό υπερωριακό πρόγραμμα εξυπηρετήθηκαν 4.807 ασθενείς. Δεσμευμένοι στην μεταρρύθμιση της δημόσιας υγείας θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια μείωσης των λιστών αναμονής μέχρι την επίτευξη της οριστικής κατάργησής τους με την εισαγωγή του ΓεΣΥ" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη
LIVE: Εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν στις ΗΠΑ-Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Τραμπ
Αισιοδοξία για φρένο στην άνοδο τιμών στα καύσιμα λόγω πολέμου, αλλά έρχεται αύξηση έξι σεντ από πράσινη φορολογία
Καταγγελίες πολιτών για μη αντικατάσταση ελαττωματικών αερόσακων-Ζητά ενημέρωση από εταιρείες το ΤΟΜ
Σε ένα μήνα δύο ατυχήματα στις θαλασσινές σπηλιές-Οι προειδοποιήσεις, τα ελλιπή μέτρα και οι ασταμάτητες βουτιές
Συνέρχεται στον απόηχο των τριγμών στην Εκκλησία η Ιερά Σύνοδος-Ερωτηματικό η στάση Συνοδικών για Μόρφου
«Η Κυπριακή Δημοκρατία παρέλαβε ένα αρτιμελή νέο και παρέδωσε νεκρό»-Στη Βουλή η υπόθεση Θανάση
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,6 εκ. ευρώ
Αυτές είναι οι σημαντικότερες βάσεις των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να βρεθούν στο στόχαστρο του Ιράν
Εξελίξεις στην υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Πάφου-Κατέθεσε Ομολογία Πίστεως στην Ιερά Σύνοδο