Έδωσε το στίγμα η ΔΕΟΚ για την ερχόμενη Κυριακή αλλά χωρίς όνομα

 

Το Συμβούλιο Διοίκησης της ΔΕΟΚ αποφάσισε σε σημερινή συνεδρία του να καλέσει τα μέλη και τους φίλους της οργάνωσης να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ελεύθερα και δημοκρατικά, στη βάση των αρχών των συνεδριακών αποφάσεων και των θέσεων της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι θέσεις της οργάνωσης παραμένουν αναλλοίωτες σε ό,τι αφορά τις κεντρικές κατευθύνσεις της κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, το Κυπριακό, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

"Η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την εξέλιξη του εθνικού μας ζητήματος όσο και για τη διαμόρφωση του οικονομικού και κοινωνικού χάρτη της Κύπρου. Ο τόπος χρειάζεται βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στην κοινωνική ασφάλιση, στην κοινωνική πρόνοια, στον τομέα της υγείας και στο εκπαιδευτικό σύστημα.  Η Κύπρος χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα βασίζεται στην έρευνα και την καινοτομία και θα δημιουργεί ευκαιρίες ποιοτικής και παραγωγικής απασχόλησης στους χιλιάδες νέους που βιώνουν την ανεργία και την υποαπασχόληση", προστίθεται.

Απαιτούμε, σημειώνεται, ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου, θωράκιση του συστήματος εργασιακών σχέσεων, νομική ρύθμιση και καθολική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων.

Διεκδικούμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, εφαρμογή Γενικού Κατώτατου Μισθού για όλα τα επαγγέλματα, πλήρη επαναφορά του θεσμού της ΑΤΑ, μεταρρύθμιση της δημόσιας υγείας και άμεση προώθηση υλοποίησης του ΓΕΣΥ.

Επιδιώκουμε λύση του Κυπριακού, αναφέρεται, με στόχο μια Κύπρο ενωμένη, ελεύθερη και δημοκρατική, απαλλαγμένη από ξένους στρατούς και κηδεμόνες.  Μια Κύπρο με ενιαία εργασιακά πρότυπα και θεσμούς που θα εκφράζουν και θα εκπροσωπούν όλους τους εργαζόμενους του τόπου.

Είμαστε βέβαιοι, σημειώνεται, ότι τα μέλη της ομοσπονδίας θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις ποιο πάνω θέσεις και ανάλογα θα αποφασίσουν.

"Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η ετυμηγορία του λαού την ερχόμενη Κυριακή, διαβεβαιώνουμε τα μέλη της οργάνωσης και όλους τους εργαζόμενους ότι η ΔΕΟΚ θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, παλεύοντας και διεκδικώντας δίκαιους μισθούς, αξιοπρεπή απασχόληση, πρόοδο και ευημερία για την εργατική τάξη και τους κοινωνικά ευάλωτους πολίτες του τόπου μας", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς