Β. Παπαδόπουλος: Ωμή παρέμβαση Ακιντζί στις εκλογές της Κ.Δ.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέσυρε τον χάρτη για το εδαφικό που κατέθεσε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το Κυπριακό, ύστερα από απαίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος του Ακιντζί, δήλωσε ότι μετά το Κραν Μοντάνα, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι απέσυρε όλες τις προτάσεις της και στη συνέχεια ο Ακιντζί είπε στα Ηνωμένα Έθνη ότι αποσύρεται ο χάρτης που είχε καταθέσει ο ίδιος και ζήτησε όπως του επιστραφεί.
 
Όπως είπε ο Μπουρτζού, ο χάρτης επιστράφηκε στον Ακιντζί το Δεκέμβριο, στην παρουσία της διαπραγματευτικής του ομάδας, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι για το εδαφικό.
 
Είπε, επίσης, ότι οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν για έξι θέματα και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι συμφωνημένο έως ότου συμφωνηθούν όλα.

 

«Ο Ακιντζί παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις δικές μας προεδρικές εκλογές προσπαθώντας να επηρεάσει το αποτέλεσμα, ο Άντρος Κυπριανού διαρρέει (ημιτελή) πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου. Για να δούμε τι άλλο θα δούμε μέχρι την Κυριακή...», ήταν η πρώτη αντίδραση από πλευράς Προεδρικού, προερχόμενη από τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλη Σοφοκλέους.  

 

«Ας αναρωτηθεί ο κάθε ψηφοφόρος την Κυριακή στην κάλπη γιατί επιχείρησε τέτοια ωμή παρέμβαση στις εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Μ. Ακιντζί, αποσύροντας δυο μέρες πριν την δεύτερη Κυριακή τον χάρτη της τ/κ πλευράς με αστεία δικαιολογία», έγραψε στο twitter ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
 
«Τα Ηνωμένα Έθνη επέστρεψαν το χάρτη για το εδαφικό που κατατέθηκε από την τουρκοκυπριακή πλευρά στις 11 Ιανουαρίου 2017 στη Γενεύη», δήλωσε στο μεταξύ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ο Εκπρόσωπος Τύπου των Η.Ε. στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ. 
 
«Ύστερα από αίτημα του κ. Ακιντζί, τα Η.Ε. επέστρεψαν το χάρτη που είχε καταθέσει στις 11 Ιανουαρίου του 2017 στη Γενεύη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος και Αναπληρωτής Ειδική Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενημέρωσε την ελληνοκυπριακή πλευρά για αυτή την εξέλιξη.
 
«Και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη δέσμευσή τους στο πλαίσιο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, όπως αυτό τέθηκε στο Κραν Μοντανά τον Ιούλη του 2017», κατέληξε ο κ. Σιντίκ.
 
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς