Ξεκάθαρη προσπάθεια παρέμβασης Ακιντζί στις προεδρικές εκλογές

«Δημιουργεί ερωτηματικά ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Ακιντζί να κάνει μια τέτοια δήλωση και μάλιστα δικαιολογώντας την ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε τις προτάσεις στο Κραν Μοντανά», διαμήνυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση από τ/κ πλευράς, ότι απέσυρε τον χάρτη που κατέθεσε στη Γενεύη για το εδαφικό.
 
«Άρα, ας αναρωτηθεί ο καθένας τι επιχειρεί να πράξει ο κ. Ακιντζί λίγα 24ωρα πριν τις προεδρικές εκλογές με αυτή του την ενέργεια», υπογράμμισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές.
 
 «Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα», τόνισε, «και προς τη διεθνή κοινότητα, προς τον ίδιο τον Γ.Γ. των Η.Ε., προς τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας-που πριν λίγες μέρες είδαμε μέσα και από το ψήφισμα ότι καλούσαν για επανέναρξη των συνομιλιών-για το ποια είναι εκείνη η πλευρά που δεν επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών. Αυτό λέμε τόσο καιρό και επιβεβαιώνεται από την ενέργεια του κ. Ακιντζί».
 
«Σίγουρα», υπογράμμισε ο Νίκος Χριστουλίδης, «θα επικοινωνήσουμε με τα Η.Ε. και θα γίνουν οι σχετικές παραστάσεις. Να αναμένουμε να συζητήσουμε με τα Η.Ε., και αναλόγως όταν υπάρξουν εξελίξεις θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την όποια ανεύθυνη συμπεριφορά.
 
Η διαχείριση του Κυπριακού είναι πολύ σοβαρό θέμα και δεν πρόκειται είτε επειδή βρισκόμαστε στο παρά ένα των εκλογών είτε επειδή γίνεται κριτική άνευ επιχειρημάτων, να παρασυρθούμε».
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως η Κυβέρνηση γνώριζε για τις προθέσεις του κ. Ακιντζί από τα Η.Ε. περί τα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά δεν γνώριζε ότι  υπήρχε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, διότι ούτε τα Η.Ε. έβλεπαν θετικά κάτι τέτοιο.
 
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς