«Επιλεκτική η διαρροή εγγράφων του Εθνικού Συμβουλίου από το ΑΚΕΛ»

Για επιλεκτική διαρροή εγγράφων συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει την ενέργεια του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού να δώσει στη δημοσιότητα πρακτικά σε σχέση με την αποχώρηση του Προέδρου Αναστασιάδη από το Μοντ Πελεράν 1 και το κατά πόσο επικαλέστηκε ή όχι τον ίδιο.
 
«Ο κ. Κυπριανού διέρρευσε επιλεκτικά, εμείς δεν θα το πράξουμε διότι θέλουμε να είμαστε απόλυτα σοβαροί και υπεύθυνοι στη διαχείριση του Κυπριακού», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Δεν πρόκειται να παρασυρθώ σε καμία απολύτως περίπτωση επειδή είμαστε στο παρά ένα των εκλογών, είτε για να χρησιμοποιήσω χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν σήμερα είτε για να σχολιάσω διαρροή απόρρητων πρακτικών», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
 
«Να θυμίσω», επεσήμανε, «ότι όταν στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε παρόμοια φαινόμενα υπήρξε κριτική και από το ίδιο το ΑΚΕΛ για τη διαρροή απόρρητων πρακτικών.
 
Αν θέλετε να συζητήσουμε την ουσία πολύ ευχαρίστως και η ουσία είναι μία: Μπορούσε να λυθεί το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν 1 και δεν μπορούσε να επιλυθεί μια εβδομάδα αργότερα στο Μοντ Πελεράν 2; Ποιος έλαβε την πρωτοβουλία για να οδηγηθούμε σε μια διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη την οποία ακολούθησε νέα διάσκεψη στο Κραν Μοντανά;.
 
Άρα ας μη θεωρούμε, επειδή είμαστε στο παρά ένα των προεδρικών εκλογών, ότι μπορούμε με τέτοιου είδους δηλώσεις να παρασύρουμε τον κυπριακό λαό. Ο κυπριακός λαός γνωρίζει, αντιλαμβάνεται και θα κρίνει σωστά», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.  
 
Ερωτηθείς για το έγγραφο σε σχέση με την εκ περιτροπής προεδρία, το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε κατά το χθεσινοβραδινό debate ότι θα δώσει στη δημοσιότητα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπέδειξε ότι «σε πολύ λίγο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση του διαπραγματευτή με όλα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε χθες βράδυ».
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς