Ομόφωνα για κανένα και η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ

Την μη στήριξη, είτε του Νίκου Αναστασιάδη είτε του Σταύρου Μαλά κατά τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ.

Η απόφαση λήφθηκε με 90 ψήφους υπέρ, καμιά κατά και καμία αποχή, επί της σχετικής εισήγησης που διαμόρφωσε νωρίτερα το Πολιτικό Γραφείο και προώθησε προς επικύρωση στην Κεντρική Επιτροπή για «ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο».

H απόφαση της ΕΔΕΚ σε σχέση με την στάση που θα τηρούσε κατά την δεύτερη Κυριακή των προεδρικών εκλογών ήταν αναμενόμενη, αφού από την μια, εκφρασθείσα ήταν η βούλησή της για συμπόρευση στη βάση της ίδιας απόφασης με τα υπόλοιπα κόμματα που στον πρώτο γύρο στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ και από την άλλη, κατά τις συναντήσεις του προέδρου του Κινήματος Μαρίνου Σιζόπουλου, τόσο με τον Σταύρο Μαλά όσο και με τον Νίκο Αναστασιάδη, απλώς επαναβεβαιώθηκε το αγεφύρωτο χάσμα που χωρίζει τους Σοσιαλιστές και από τους δύο υποψήφιους στο Κυπριακό. 

H πρόταση του Πολιτικού Γραφείου, που επικύρωσε ομόφωνα η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, είναι η εξής:
 
«Η πολιτική που έχουν εξαγγείλει οι δύο υποψήφιοι του δευτέρου γύρου των εκλογών δεν εκφράζει την ΕΔΕΚ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ψηφίσει ούτε τον ένα ούτε τον άλλο.
 
Καλούμε τους ψηφοφόρους, μέλη και φίλους του κόμματος καθώς και τους ψηφοφόρους  που στον πρώτο γύρο των εκλογών ψήφισαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο και στήριξαν την πολιτική της αλλαγής να υιοθετήσουν αυτή την πρόταση, να προσέλθουν στις κάλπες και να την εκφράσουν ελεύθερα με  όποιο τρόπο αυτοί θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος.
 
Η ΕΔΕΚ θέλει να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι θα συνεχίσει να συνδράμει την προσπάθεια για συνέχιση της συνεργασίας των δυνάμεων της αλλαγής στη βάση του πολιτικού πλαισίου που έχει συμφωνηθεί με επίκεντρο το κυπριακό και στόχο οι δυνάμεις αυτές να καταστούν ισχυρό ανάχωμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής αντιδημοκρατικής ή αντεθνικής λύσης που θα θέσει σε κίνδυνο την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη φυσική και εθνική επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού».
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς