Στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης για τα Συμβούλια Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις συνόδους των Συμβουλίων Εξωτερικών Υποθέσεων και Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχονται τη Δευτέρα και την Τρίτη, 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει πως το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να εξετάσει, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, στη Βενεζουέλα και το Ιράν. Περαιτέρω, οι Υπουργοί Εξωτερικών των 28 Κρατών Μελών θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τη συνεργασία της ΕΕ με την Αφρικανική Ένωση και θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και του άτυπου γεύματος εργασίας που θα έχουν το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας. 
 
Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, οι Υπουργοί θα ανασκοπήσουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2021–27 και θα προετοιμάσουν το προσχέδιο Συμπερασμάτων που θα τεθεί ενώπιον των Αρχηγών Κρατών στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, τα οποία θα αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, τη Μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ενιαία Αγορά και το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
 
Στο περιθώριο των συνόδων των δύο Συμβουλίων, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει τη Δευτέρα σε πρόγευμα εργασίας που παραθέτει η Αυστριακή ομόλογός του, Karin Kneissl, με προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Peter Maurer.

Αργότερα θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Teodor Meleşcanu, η χώρα του οποίου θα αναλάβει την 1η Ιανουαρίου 2019, την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP).
 
Από τις Βρυξέλλες, ο ΥΠΕΞ θα μεταβεί στο Στρασβούργο για να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα προσφωνήσει την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορικά με το «Μέλλον της Ευρώπης».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΔΗΜΑΛ-«Διάβρωση συνταγματικών δικαιωμάτων με τη νέα νομοθεσία για συναθροίσεις»
Τις τρεις γυναίκες φωνή της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρουσίασε ο Χριστοδουλίδης
Για χρέος στους νεκρούς και καθήκον απέναντι στις επερχόμενες γενιές μίλησε ο Ιωάννίδης
Μ. Δαμιανός: Αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για βιώσιμη λύση
Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΣΗ: Κύρια επιδίωξη η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κανονικό κράτος
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»
Μήνυμα Αννίτας για Κυπριακό-«Δεν χωράνε ούτε επικοινωνιακές αστοχίες, ούτε φυγομαχίες, ώρα για συλλογική ευθύνη»
Κ. Ιωάννου: Νωρίς να κρίνουμε αν το εγχείρημα ΤΑ έχει επιτύχει ή όχι, σίγουρα είναι καλύτερα από το τι υπήρχε προηγουμένως
Κ. Ιωάννου: Εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη εβδομάδα για το Κυπριακό, η επανένωση είναι μονόδρομος
Σ. Στεφάνου: Οι τέσσερις ήρωες του Άη Γιάννη δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους ΕΟΚΑβητατζίδες πραξικοπηματίες