Προσφεύγει στο Ανώτατο το Αλεξούι για τη σύλληψη του-Πού επικεντρώνεται η υπεράσπιση

Προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Αλέξης Μαυρομιχάλης σε σχέση με τη σύλληψη του ως ύποπτος για την υπόθεση των ναρκωτικών έπειτα από την κατάθεση του 27χρονου που τελεί υπό κράτηση και για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελικά κατηγόρησαν το Αλεξούι για… μη συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης
 
Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, συνελήφθη μετά από τα όσα κατέθεσε ο 27χρονος ο οποίος ενώ αρχικά δεν συνεργαζόταν με τις Αρχές, στη συνέχεια παραδέχθηκε την εμπλοκή του και στις δύο υποθέσεις και ενέπλεξε σε αυτές και άλλα πρόσωπα. 
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 27χρονος ενέπλεξε μεταξύ άλλων τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης που καταζητείται για τις δυο υποθέσεις, ισχυριζόμενος ότι οι δυο είχαν μιλήσει τηλεφωνικώς στην παρουσία του για το θέμα των ναρκωτικών. 
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου, όταν ο ίδιος και ο Σήφης βρίσκονταν στο διαμέρισμα, ο καταζητούμενος μίλησε στο τηλέφωνο με τρίτο πρόσωπα.

Ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι άκουσε τον Σήφη να λέει ότι πρόκειται για 13 συσκευασίες και όχι 14, χωρίς όμως ο μάρτυρας να είναι σε θέση να ακούει τα λεχθέντα από πλευράς του τρίτου προσώπου.
 
Κατά την αποχώρηση τους από το διαμέρισμα και ενώ βρίσκονταν εντός του οχήματος, ο 27χρονος ρώτησε τον Σήφη από που προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά, οπότε αυτός του ανέφερε πως τα έφερε από την Ελλάδα. 
 
Ο 27χρονος ανέφερε ότι το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούσε ο Σήφης ήταν το Αλεξούι καθότι γνωρίζει ότι ο καταζητούμενος συνεργαζόταν και συνομιλούσε μόνο με το Αλεξούι.
 
Τελικά, ο Μαυρομιχάλης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς για την υπόθεση αφού δεν υπήρχε μαρτυρία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορήθηκε και του επιδόθηκε κλήση για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου για μη συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης εταιρείας του, πριν από δυο χρόνια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσε ο μάρτυρας που ενέπλεξε το Αλεξούι-Η συνάντηση και το τηλεφώνημα
 
Έφεση από πλευράς Μαυρομιχάλη
 
Κατά την ακροαματική διαδικασία για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του Μαυρομιχάλη την περασμένη εβδομάδα, ο δικηγόρος του Άντρος Πελεκάνος έφερε ένσταση τόσο προς το αίτημα της Αστυνομίας για την κράτηση του όσο και στις μέρες που ζητούσε ο ανακριτής, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να συνδέει το Αλεξούι με τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Πελεκάνος πρόκειται για εξ’ ακοής μαρτυρία και διερωτήθηκε γιατί οι ανακριτές δεν ρώτησαν τον 27χρονο ύποπτο εάν το Αλεξούι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη άσκησε τελικά έφεση με την κράτηση του πελάτη του, αφότου η σύλληψη του έγινε με βάση εικασίας του 27χρονου ύποπτου-μάρτυρα, ο οποίος όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο υπέθεσε ότι ήταν το πρόσωπο που συνομιλούσε με τον Σήφη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ομερτά για την ομολογία, το deal του μάρτυρα και οι…προσθαφαιρέσεις υπόπτων
 
Θέμα και για την Δικαστή
 
Ο δικηγόρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, Άντρος Πελεκάνος, ζήτησε τα πρακτικά του Δικαστηρίου για να τα μελετήσει, ούτως ώστε να καταλήξει τους λόγους για τους οποίους θα ασκήσει έφεση. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η Δικαστής Χριστιάνα Παρπότα είναι η ίδια Δικαστής που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη και εξέτασε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.
 
Η υπεράσπιση ανέμενε την επιβεβαίωση μέσω των πρακτικών, καθώς πιθανόν να εγείρει θέμα στο Ανώτατο ως επιπρόσθετο λόγο έφεσης, αφού η ίδια η Δικαστής είχε ήδη αποφασίσει τόσο για το εύλογο όσο και για την αναγκαιότητα του διατάγματος προσωποκράτησης, αφότου προηγουμένως εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης.
Σύμφωνα με απόφαση του ΕΔΑΔ «όταν ο Δικαστής που επιλαμβάνεται την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, όπου ουσιαστικά το κριτήριο είναι η ύπαρξη εύλογης υπόνοιας διασύνδεσης του υπόπτου με ένα αδίκημα και η αναγκαιότητα αποστέρησης της ελευθερίας, δέχεται ότι υφίσταται, δεν πρέπει να επιλαμβάνεται στην προσωποκράτηση επί των ιδίων γεγονότων, γιατί είναι το ίδιο επίπεδο απόδειξης και τα ίδια επίδικα θέματα». Πρόκειται για απόφαση του ΕΔΑΔ 24/5/1989 όπου κρίθηκε ότι δεν υπήρχε φαινομενική αμεροληψία. 
 

Δειτε Επισης

Φωτιά στο λιμάνι Λεμεσού-Ισχυρές εκρήξεις και αναστάτωση (vids)
Άνδρας επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό-Διέφυγε από τη σκηνή και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα
Δεύτερη ποινή φυλάκισης σε 36χρονο για οπλισμό και εκρηκτικά που εντοπίστηκαν σε τάφο στη Λάρνακα
Απαντά στα στοιχεία της Eurostat το Υπ. Δικαιοσύνης για τον υπερπληθυσμό-Θεωρεί πως έλυσε κατά 75% το πρόβλημα
Παρουσιάστηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα του κτηματομεσίτη στη δίκη για Al Jazeera-Δεν ανοίγουν πάνω από τα μισά
Mε αναπηρία το 17χρονο κορίτσι που βίασε ο 32χρονοςv στην Πάτρα-Θα απολογηθεί την Πέμπτη
Στο κελί 33χρονος που μετέφερε 33 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο
Νέα απάτη με παραπλανητικά QR Codes σε χώρους στάθμευσης-Πώς δρουν οι επιτήδειοι (pics)
Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων ΙΣΟΤΗΤΑΣ: Αγώνας για αντιμετώπιση υποστελέχωσης
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)