Το ΔΗΚΟ ζητά την παραίτηση Λακκοτρύπη για το χαλούμι

Την παραίτηση του Υπουργού Εμπορίου, Γιώργου Λακκοτρύπη, ζητάει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε,το ΔΗΚΟ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα στη ανακοίνωσή του αναφέρει πως αποτελεί πολιτική ευθύνη του Υπουργού η απώλεια εμπορικού σήματος του χαλουμιού.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:
Ο Υπουργός Εμπορίου, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και για τις συναφείς με την υπόθεση, εξωφρενικά λανθασμένες ενέργειες που αποκαλύφθηκαν, πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του.

Ειδάλλως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να πάψει τον Υπουργό, εφόσον η ίδια η κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της, χαρακτήρισε την υπόθεση «ρεζίλι, γκάφα και αυτοχειρία». Η οποιαδήποτε μετάθεση των ευθυνών σε λειτουργούς του δημοσίου, δεν είναι αρκετή και δεν ικανοποιεί και η μη ανάληψη πολιτικής ευθύνης αποτελεί καταφανή προσπάθεια απόκρυψης της ανεπάρκειας εποπτείας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορίου.

Η κατοχύρωση του χαλλουμιού τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο και πρέπει να υπάρξει έμπρακτα ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση.

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο με το όχημα να πέφτει πάνω στο εστιατόριο στο Κολωνάκι
ΒΙΝΤΕΟ: Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2» για τη φωτιά στην Πάφο-Πυρκαγιά και στη Λεμεσό
Τις τρεις γυναίκες φωνή της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρουσίασε ο Χριστοδουλίδης
Προστατεύθηκε κατοικία από τις φλόγες στην Πάφο, στη μάχη πέντε πτητικά μέσα-Επηρεάστηκε δίκτυο της ΑΗΚ
Συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα στις Φοινικούδες-Χειροπέδες και σε 22χρονο στην Αγία Νάπα για συμπλοκή
Για χρέος στους νεκρούς και καθήκον απέναντι στις επερχόμενες γενιές μίλησε ο Ιωάννίδης
Στο εξοχικό του θύματος το φονικό στην Πάφο-Προμελετημένο το έγκλημα του 80χρονου
Διπλωματικές πηγές για ρηματική διακοίνωση Λιβύης-«Η Ελλάδα απορρίπτει κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες συμφωνίες»
Μ. Δαμιανός: Αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για βιώσιμη λύση
Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΣΗ: Κύρια επιδίωξη η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κανονικό κράτος