Κίνηση Δασκάλων: Κωλυσιεργία από το Υπ. Παιδείας στην προώθηση της νομοθεσίας για τους διορισίμους

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταγγέλλει «απαράδεκτη και προκλητική» κωλυσιεργία εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά στην προώθηση σχετικής νομοθεσίας στη Βουλή, ώστε να ψηφιστούν οι  Κανονισμοί  Λειτουργίας του Νέου Σχεδίου Αξιολόγησης Διορισίμων στην εκπαίδευση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση όπως επισπεύσουν άμεσα τις διαδικασίες, έτσι ώστε οι υφιστάμενοι κανονισμοί να τροποποιηθούν νομοθετικά και να ισχύουν και για τον κατάλογο διορισίμων.

Εξηγεί ότι «μετά και από 3 μήνες και αφότου εφαρμόστηκε το Νέο Σχέδιο Διορισίμων στην Εκπαίδευση, όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι προσλήφθηκαν με τον νέο κατάλογο διορισίμων, είτε ως συμβασιούχοι, είτε ως μόνιμοι επί δοκιμασία, έχουν τοποθετηθεί στην μισθολογική κλίμακα Α8-2 ή Α8, χωρίς να τους έχει αναγνωριστεί η υπηρεσία τους για σκοπούς προσαυξήσεων» και σημειώνει ότι «ενώ για το συγκεκριμένο θέμα είχαν πραγματοποιηθεί δύο συνεδρίες της Τεχνικής Επιτροπής της ΜΕΠΕΥ το Υπουργείο κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα να προωθήσει την σχετική νομοθεσία στην βουλή για να ψηφιστεί».

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκφράζει τη στήριξη και αλληλεγγύη της σε όλους τους συνάδελφους της, οι οποίοι όπως αναφέρει, «υπομονετικά αναμένουν να αρθεί η κατάφωρη αδικία».

Επιπλέον, επαναδιατυπώνει την πάγια θέση της ότι οι όποιες ρυθμίσεις υιοθετηθούν θα πρέπει να έχουν αναδρομική ισχύ από 1η Σεπτεμβρίου 2018.
Τέλος, καλεί τον Πρόεδρο και τους βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, όπως άμεσα εξετάσουν το όλο θέμα σε ειδική συνεδρία της Επιτροπής, έτσι ώστε με τη σειρά τους ασκήσουν την ανάλογη πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας,  για να προωθηθούν άμεσα οι σχετικοί κανονισμοί, με στόχο την άμεση άρση της αδικίας εις βάρος των συναδέλφων, που έχουν προσληφθεί από τον κατάλογο διορισίμων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 12 εκατομμύρια του Τζόκερ
Κλειστό τμήμα οδικού δικτύου για Γ΄ Φάση του Αποχετευτικού Συστήματος στη Δρομολαξιά
Πλαστικά παιγνίδια, και άλλα προϊόντα με επικίνδυνα χημικά στην αγορά της ΕΕ
Σειρά εργασιών στον αυτοκινητόδρομο την Τετάρτη και το Σάββατο
Κυκλοφορεί δεύτερη έκδοση του οδηγού δικαιωμάτων ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες
Ρύπανση από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού-Η ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων
Εκτοπισμένοι κάτοικοι Αποστόλου Βαρνάβα-Σαλαμίνας: Η λύση του Κυπριακού επείγει
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
ΥΠΕΣ: H δημιουργία συμπλεγμάτων θα λειτουργήσει ευεργετικά για τις κοινότητες, είμαστε στη διαδικασία προκήρυξης θέσεων
Θλίψη για τον θάνατο του Δρ Τάκη Γεωργίου