Μαζικές συλλήψεις μαθητών μετά από επεισόδια σε διαδήλωση στη Λιόν

 

Μια διαδήλωση μαθητών κατά των μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα και οι νέοι αποκλεισμοί λυκείων οδήγησαν και πάλι σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης σήμερα στη Λιόν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν 39 άτομα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και με ένα ελικόπτερο να την παρακολουθεί, η πορεία των μαθητών ξεκίνησε στις 10 το πρωί από τη συνοικία Ζαν-Μασέ και κατευθύνθηκε στην Πλατεία Γκισάρ. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Μακρόν, παραιτήσου" και "Μια είναι η λύση, η επανάσταση", φώναζαν οι περίπου 2.300 διαδηλωτές. Κάποιοι φορούσαν κονκάρδες με το σύνθημα "Λεφτά για την παιδεία, όχι για τ' αφεντικά". Οι αλλαγές στις απολυτήριες εξετάσεις, η μεταρρύθμιση για την οποία διαμαρτύρονται οι μαθητές, "ευνοεί τα ιδιωτικά σχολεία, σε βάρος των δημοσίων", σχολίασε ένας από αυτούς.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 19 νέους κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης και άλλους 20 που συμμετείχαν σε αποκλεισμούς σχολείων στα προάστια.

Συνολικά, περισσότεροι από 150 άνθρωποι –στην πλειονότητά τους ανήλικοι– έχουν συλληφθεί από τις αρχές της εβδομάδας στη Λιόν και τα περίχωρά της.

 
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η Μόνικα Λεβίνσκι μιλά για τον Μπιλ Κλίντον-«Εγώ τον αγαπούσα, αυτός έκανε κατάχρηση εξουσίας»
Ερντογάν: «Ο Τραμπ έχει καλή θέληση όσον αφορά τα F35»
Ο Πούτιν δεν θα παραστεί στη σύνοδο BRICS στη Βραζιλία λόγω εντάλματος από ΔΠΔ
«Νομίζουμε ότι τελείωσε», λέει ο Τραμπ για τον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν-Θα μιλήσει με την Τεχεράνη
Η Χεζμπολάχ πιστεύει ότι το Ιράν κατήγαγε νίκη κατά του Ισραήλ και μάλιστα θεαματική
Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται να επενδυθεί το 5% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες ως το 2035
Μαρτυρία από την επίθεση με σύριγγες σε γαλλικό μουσικό φεστιβάλ-«Άρχισα να αισθάνομαι μουδιασμένη» περιγράφει 22χρονη
ΒΙΝΤΕΟ: Νταλίκα κρέμεται στο κενό μετά από κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων
Σοβαρές πιθανότητες να έχει διάρκεια η παράξενη εκεχειρία-«Όλοι κερδισμένοι, ακόμα και οι ΗΠΑ»
Τραμπ: Το Ισραήλ έστειλε πράκτορες στο Φορντό μετά τις βόμβες, μας είπαν πως αφανίστηκε εντελώς