Ψάχνουν φόρμουλα συμμετοχής της Θεοχάρους στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ

Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για συνεργασία στις Ευρωεκλογές βρίσκονται ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη. Αυτό άφησαν να νοηθεί μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα οι ηγεσίες των δύο κομμάτων.
 
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους εξέφρασε την ισχυρή βούληση και των δύο πλευρών για συνεργασία στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, Οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία ούτως ώστε να κατέλθουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις κάλπες για την εκλογή των μελών του Ευρωκοινοβούλιο.
 
Ερωτηθείσα εάν από την πλευρά της Αλληλεγγύης έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις για το πώς θα προχωρήσει μια ενδεχομένη συνεργασία στις ευρωεκλογές, η κ. Θεοχάρους απάντησε ότι «αν υπήρχε απόφαση θα σας ανακοινώναμε αυτή τη στιγμή. Εκείνο που υπάρχει είναι η ισχυρή βούληση για συνεργασία στις επερχόμενες ευρωεκλογές».
 
Οι τελικές αποφάσεις από την Αλληλεγγύη αναμένεται να παρθούν σε αυριανή συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.
 
Πάντως σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να υπάρξει συνεργασία των δύο κομμάτων στις ευρωεκλογές.
 
«Για εμάς», είπε η Ελένη Θεοχάρους, «έχει πολύ μεγάλη σημασία να μην χαθούν οι έδρες από τις πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις. Αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, το ΔΗΚΟ είναι πρωτοπόρο στους αγώνες για τη διάσωση του κυπριακού ελληνισμού και νομίζω ότι θα ήταν απαράδεκτο να μην υπάρξει η οποιαδήποτε συνεργασία η οποία θα περάσει και από τα όργανα του Κινήματος.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σημείωσε πως στη σημερινή συνάντηση, τους δόθηκε  η ευκαιρία να συζητήσουν μια πιθανή συνεργασία στις επερχόμενες ευρωεκλογές,
 
«Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ΔΗΚΟ η διαβούλευση γίνεται με την πρόθεση σε κάθε περίπτωση να επιδιώξουμε τη συνεργασία με την Αλληλεγγύη καθώς θεωρούμε ότι πράγματι μας ενώνουν κοινές ανησυχίες αλλά και κοινοί αγώνες» κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Δολοφόνησαν live υποψήφια δήμαρχο κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Μεξικό
Ο Λαβρόφ επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες με την Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη
Προκαλεί και πάλι ο Τατάρ για τις συλλήψεις σφετεριστών-«Είδαν την επιτυχία μας και θέλησαν να χαλάσουν το παιχνίδι»
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο στα κατεχόμενα για τον σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»