Βέβαιη η αμερικανική Γερουσία για την ενοχή Σαλμάν στην υπόθεση Κασόγκι

 

Τα ηγετικά στελέχη της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας δήλωσαν περισσότερο σίγουροι παρά ποτέ ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είναι ένοχος για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, μετά την ενημέρωση που έλαβαν για το θέμα από την CIA.

«Οι απόψεις που είχα πριν, απλά παγιώθηκαν», δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ και επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής έχει ζητήσει ισχυρή αντίδραση της Ουάσινγκτον για την αποτρόπαιη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και έχει στηρίξει την υιοθέτηση νομοθετικών μέτρων για τον τερματισμό της αμερικανικής στήριξης στο σαουδαραβικό συνασπισμό δυνάμεων που έχει εμπλακεί στον πόλεμο της Υεμένης.

Ο Μενέντεζ μίλησε σε δημοσιογράφους μετά την κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση που είχαν ηγετικά στελέχη της Επιτροπής και της Γερουσίας από τη διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ.

Από την πλευρά του ο Γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της Επιτροπής, κούνησε καταφατικά το κεφάλι του όταν ρωτήθηκε αν η ενημέρωση της Χάσπελ άλλαξε απόψεις κάποιων γερουσιαστών.

«Θα πρέπει να εθελοτυφλείς για να μην συμπεράνεις ότι αυτό ήταν ενορχηστρωμένο και οργανωμένο από ανθρώπους υπό τη διοίκηση του MbS», είπε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, μετά την ενημέρωση. Αναφερόταν στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο με τα αρχικά του.

Μια πηγή ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκ των οποίων οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, Μάικ Πομπέο και Τζιμ Μάτις θα ενημερώσουν στις 13 Δεκεμβρίου τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την κατάσταση με τη Σαουδική Αραβία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Με τροφική δηλητηρίαση ο Νετανιάχου-Δεν παρέστη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Λειτουργία ξανά στον προφήτη Ηλία στη Δαμασκό ένα μήνα μετά το αιματοκύλισμα
ΒΙΝΤΕΟ: Πλοίο με 280 επιβάτες στην Ινδονησία τυλίχθηκε στις φλόγες-Άνδρας με μωρό στην αγκαλιά μετέδιδε τη φωτιά
Το Ισραήλ εξέδωσε νέες διαταγές εκκένωσης στο κεντρικό τμήμα της Γάζας
Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στα νότια της Συρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Απω Ανατολή-Μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ, προειδοποίηση για τσουνάμι