Ρυμουλκήθηκε σε αγκυροβόλιο το «Αthlos»- Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των δύο Ινδών

Το πετρελαιοφόρο «Άθλος», το οποίο προσάραξε 200 μέτρα από την ακτή ύστερα από έκρηξη και πυρκαγιά πριν από δύο ημέρες, αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο αγκυροβόλιο του Βασιλικού, σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου βρισκόταν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Πολύωρη επιχείρηση για ρυμούλκυση του «Αthlos»

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των δύο Ινδών, μελών του πληρώματος, οι οποίοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Οι δύο Έλληνες ναυτικοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, έτυχαν περίθαλψης και πήραν εξιτήριο.

«Η επιχείρηση ρυμούλκησης, που άρχισε χθες και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας, στέφθηκε με επιτυχία», δήλωσε ο Γιάννος Λακκοτρύπης, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας VTS Vasiliko Terminal Services, στην οποία η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέθεσε τη διαχείριση του πλοίου μετά το ατύχημα.

Ο κ. Λακκοτρύπης διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με την τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διαρροής καυσίμων, ενώ αναφορικά με τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς, είπε ότι αυτά αποτελούν ακόμη αντικείμενο έρευνας.

Το πλοίο με σημαία Μάλτας εξέπεμψε σήμα κίνδυνου το πρωί του Σαββάτου ενώ βρισκόταν 3 ναυτικά μίλια νοτίως του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου, ύστερα από έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά στο σκάφος.

Το σκάφος είχε 17μελές πλήρωμα (επτά Έλληνες, εννέα Ινδοί και ένας Γεωργιανός).
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Τι σημαίνει η «αλλαγή καθεστώτος» που θέλει ο Νετανιάχου στο Ιράν
Πολυμερή συντονισμό κατά της παραβατικότητας στη Λεμεσό αποφάσισε σύσκεψη αρμοδίων
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τη συμπλοκή με μαχαίρια και λοστούς στην Πάφο
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»
Ο πλανήτης φλέγεται και η Αστυνομία εξευτελίζεται-Όταν σε περιφρονούν τα ίδια σου τα μέλη, τότε υπάρχει πρόβλημα
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο
Καταδίκη και απόρριψη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού Τουρκίας από το ΥΠΕΞ-Περιλαμβάνει περιοχές της ΑΟΖ