Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Προθεσμία ως τις 12 Δεκεμβρίου για την απολογία των αστυνομικών

 

Προθεσμία για τις 12 Δεκεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, οι 4 αστυνομικοί σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκε κατηγορία για «θανατηφόρα σωματική βλάβη».

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν το πρωί στον 23ο τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, έχοντας τη συμπαράσταση συνδικαλιστών συναδέλφων τους, προκειμένου να λάβουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις αστυνομικοί, που έχουν εντοπιστεί από τα βίντεο, που καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές του 33χρονου ακτιβιστή έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, θα αρνηθούν την πράξη που τους αποδίδεται ισχυριζόμενοι πως ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι κλήθηκαν στο σημείο με σήμα την αντιμετώπιση «ληστείας με δράστη που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο» και επιχειρούσε να διαφύγει. Σκοπεύουν, επίσης, να υποστηρίξουν πως δεν βιαιοπράγησαν.

Να σημειωθεί ότι στο επίμαχο οπτικό υλικό που έχει στα χέρια του ο ανακριτής της υπόθεσης, έχουν καταγραφεί αστυνομικοί να χτυπάνε με γκλοπ τον αιμόφυρτο 33χρονο και να του φοράνε χειροπέδες, ενώ βρίσκεται πεσμένος κάτω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Επεισοδιακή καταδίωξη στα Άνω Λιόσια με οδηγό ένα οκτάχρονο παιδί
«Παρακάλεσέ με, ζήτα συγγνώμη»-Η μαρτυρία ασθενή που κατήγγειλε γιατρό για φακελάκι
Δύο κόσμοι στη Ρόδο για τους Ισραηλινούς τουρίστες-Συγκέντρωση και συλλήψεις, υποδοχή με γλυκά και κεράσματα
Μυστήριο η ταυτότητα του κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στο Παλαιό Φάληρο-Δεν την ψάχνει κανείς
Πτώμα σε αποσύνθεση στην ταράτσα του νοσοκομείου Θήβας-Ερωτήματα για την επιτήρηση του χώρου
Πολίτες μαζεύτηκαν στο λιμάνι της Ρόδου για να διαμαρτυρηθούν για Ισραηλινούς τουρίστες-Οκτώ συλλήψεις
Από δύο εστίες ξέσπασε η πυρκαγιά στον Υμηττό-Έσβησε μέσα σε 20 λεπτά, δεν απειλήθηκαν σπίτια
«Μου δάγκωσε το αυτί, φώναζε 'είμαι Χαμάς'»-Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ισραηλινού και Σύρου στην Ελλάδα
Την ενοχή του 40χρονου δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα πρότεινε η Εισαγγελέας-«Τη θεωρούσε κτήμα του»
Από πνιγμό ο θάνατος της τρίχρονης στο Παλαιό Φάληρο-Δεν υπάρχουν ίχνη εγκληματικής ενέργειας