Στο… βυθό οι έρευνες για τους ναυαγούς που επέβαιναν στην μοιραία βάρκα

Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες των Αρχών για εντοπισμό ναυαγών στη θαλάσσια περιοχή Κύπρου–Λιβάνου, που όπως ανέφερε ο 32χρονος που εντοπίστηκε να επιπλέει ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο το απόγευμα της Πέμπτης, πνίγηκαν επτά πρόσωπα που ταξίδευαν μαζί του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ με τους επτά νεκρούς ανοικτά της Κύπρου
 
Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας εξέδωσε Νavtex προς ενημέρωση των πλοίων που πλέουν στην περιοχή όπου εντοπίστηκε ο ναυαγός από τη Συρία, 15 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.
 
Μετά την κατάθεση του 32χρονου, οι Αρχές έστησαν γιγαντιαία θαλάσσια επιχείρηση με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΜΑΕΠ) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου-Λιβάνου για εντοπισμό τυχόν ναυαγών, χωρίς όμως να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο.
 
Ο 32χρονος, που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ανέφερε στην κατάθεση του ότι άλλοι επτά ομοεθνείς του ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου από τη Τρίπολη του Λιβάνου με προορισμό την Κύπρο.
 
Οι οκτώ επιβιβάστηκαν σε βάρκα που αγόρασαν και με τη χρήση GPS ξεκίνησαν για την Κύπρο. Ωστόσο λόγω βλάβης του GPS, έχασαν τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να περιπλανώνται στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Ο 32χρονος ισχυρίστηκε ακόμα ότι σε κάποια στιγμή έμειναν από καύσιμα με αποτέλεσμα οι επτά ομοεθνείς του να βρουν τραγικό θάνατο. Ο ίδιος ανέφερε ότι έζησε για τρεις μέρες στη θάλασσα πάνω σε ένα σωσίβιο μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης όπου εντοπίστηκε από εμπορικό πλοίο και διασώθηκε από το ΚΣΕΔ Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές κακώσεις επήλθε ο θάνατος του 34χρονου στην Πάφο-Καταπλακώθηκε από ξύλα
Για αρκετό καιρό βρίσκονταν στην αποθήκη οι κροτίδες που προκάλεσαν φωτιά και εκρήξεις στη Λεμεσό
Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μ. Σάββατο
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία
Εντοπίστηκε το υποστατικό από το οποίο προμηθεύτηκαν το καγκουρό οι αλλοδαποί στη Δερύνεια
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία