Στους τέσσερις οι νεκροί από την έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο

Τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός είναι ο μέχρι στιγμής θλιβερός απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε σε τουριστικό λεωφορείο, κοντά στις Πυραμίδες, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου, Ναμπίλ Σαντίκ.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι τραυματίες είναι έντεκα.

Το θέμα παρακολουθεί στενά ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τονίζουν τα τοπικά ΜΜΕ.
 
Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι ανέφερε ότι οι αρμόδιες αρχές λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το εν λόγω τουριστικό λεωφορείο παρέκκλινε της προδιαγεγραμμένης πορείας, που είχε καθοριστεί από πριν.

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός  μετέβη στο Νοσοκομείο «Ελ Χάραμ», για συντονισμό των προσπαθειών περίθαλψης των τραυματιών, με τους γιατρούς να έχουν σημάνει συναγερμό για να φροντίσουν τους τραυματίες.

Όπως γράφει η «Egypt Today», «ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός κ. Μαντμπούλι τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο». Και προσέθεσε «η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει σθεναρά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει την ασφάλεια της χώρας».

Έρευνα για την επίθεση, έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή και με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αίγυπτο.

Τέλος, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σάουκι Άλαμ «καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση», όπως γράφει η «Egypt Today», προσθέτοντας ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες με όλες τις διδασκαλίες των θρησκειών. Και επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματούχοι και οι άνθρωποι της Αιγύπτου θα σταθούν ισχυρά αντιμέτωποι με αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Δειτε Επισης

Το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία σημαίνει ένα «λογαριασμό» $3 τρισ. για τους Ευρωπαίους
Αφγανός ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε πεζούς στο Μόναχο-«Δεν ήταν ατύχημα»
ΒΙΝΤΕΟ: Μία νεκρή και πολλοί τραυματίες από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος διαδηλωτών στο Μόναχο
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Μόναχο-Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ο Τραμπ παραγκωνίζει την Ευρώπη με αφορμή την Ουκρανία-Οι εκτιμήσεις αναλυτών
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη με τουλάχιστον 5 νεκρούς σε εμπορικό κέντρο στην Ταϊβάν
Τι αποκαλύπτει το τηλεφώνημα Τραμπ με Πούτιν-Κρίσιμος ο ρόλος του ΝΑΤΟ
ΒΙΝΤΕΟ: 28χρονος πέθανε στη Χαβάη αφού βούτηξε από γκρεμό 15 μέτρων στη θάλασσα
Δώδεκα τραυματίες από ρίψη χειροβομβίδας σε μπαρ στην Γκρενόμπλ
Στη Σαουδική Αραβία πιθανότατα η συνάντηση Τραμπ και Πούτιν-«Είναι καιρός να σταματήσει αυτός ο πόλεμος»