Τραγωδία στη Γαλλία-Μια νεαρή και δυο παιδιά νεκροί σε πυρκαγιά

 

Μια 20χρονη γυναίκα και δύο κοριτσάκια, το ένα ηλικίας τριών ετών και το άλλο "μεταξύ 5 και 7 ετών" έχασαν τη ζωή τους και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες βράδυ σε πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε πολυκατοικία στη συνοικία Πολ Ελυάρ του Μπομπινί (περιοχή Σεν-Σεν-Ντενί), προαστίου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 21.20 σε διαμέρισμα 100 τ.μ. του πρώτου ορόφου της 18ώροφης πολυκατοικίας του Μπομπινί, μιας λαϊκής συνοικίας σε αυτό το προάστιο του Παρισιού, ανακοίνωσε ο διοικητής Μουλέν, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Παρισιού.

Τα άψυχα σώματα των τριών θυμάτων βρέθηκαν "κοντά ή μέσα στον ανελκυστήρα". Πέθαναν "δηλητηριασμένες από τους καπνούς" της φωτιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο μετά τις 23.00 τοπική ώρα.

"Τρείς άνθρωποι μπόρεσαν να διασωθούν αλλά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η ζωή τους κινδυνεύει", ανακοίνωσε η ίδια πηγή. Τρεις άλλοι νοσηλεύονται "σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση".

Μόλις έφθασαν στο σημείο της πυρκαγιάς, οι πυροσβέστες ζήτησαν από τους ενοίκους να μείνουν μέσα στα σπίτια τους, όπως η 20χρονη Σόνια που μένει στον 4ο όροφο.

Ο υπουργός Κοινωνικής Συνοχής Ζουλιέν Ντενορμαντί δήλωσε μέσω Twitter ότι "πρέπει να ριχτεί άπλετο φως για τα αίτια τους δράματος αυτού" αναφέροντας ότι "οι σκέψεις του είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εξαίροντας το έργο των ομάδων διάσωσης".

"Πανικοβλήθηκα. Άκουσα τους πυροσβέστες να χτυπούν την πόρτα. Μας είπαν να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Μείναμε περισσότερες από δύο ώρες μέσα", δήλωσε η Σόνια. "Έχω δει πυρκαγιές από τότε που κατοικώ εδώ αλλά είναι πρώτη φορά που υπάρχουν νεκροί".

Χρειάστηκε η επέμβαση εκατό πυροσβεστών για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε το AFP, η φωτιά πιθανόν εκδηλώθηκε μέσα σε δωμάτιο πριν εξαπλωθεί. Πανικόβλητοι, οι κάτοικοι του διαμερίσματος έτρεξαν να βγουν από το διαμέρισμα φωνάζοντας στους γείτονές τους να βγουν και αυτοί από τα σπίτια τους.

Η πολυκατοικία απέχει μόλις εκατό μέτρα από τη δημαρχία του Μπομπινί. Στη συνοικία Πολ Ελυάρ υπάρχουν αρκετές πολυκατοικίες 20 ορόφων η καθεμιά, που επικοινωνούν μεταξύ τους με μια κεντρική πλάκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Το ΡΚΚ διοργάνωσε συνέδριο για την αυτοδιάλυσή του
Στις 18 Μαΐου η λειτουργία για την εκθρόνιση του πάπα Λέοντα του ΙΔ'
Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Φως στο παρασκήνιο του Κονκλάβιου για τον νέο Πάπα-Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω
Ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία 30 ημερών και ο Πούτιν μίλησε για νίκη στην Ουκρανία με τον Σι Τζινπίνγκ στο πλευρό του
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα