Κάτι τρέχει με τον Πεπ

«Πρέπει να αποδεχθούμε την πραγματικότητα» ήταν μια από τις ατάκες του Ισπανού προπονητή μετά την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από τη Λέστερ για τη Boxing Day. Ποια είναι η πραγματικότητα; Οι «Πολίτες» έχουν χάσει τρία παιχνίδια μετά από 19 αγωνιστικές, δηλαδή στα μισά της Πρέμιερ Λιγκ και βρίσκονται επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας. 

Το ερώτημα, φυσικά, που τίθεται είναι τι συμβαίνει στον Γκουαρδιόλα και τι τρέχει με τη Μάντσεστερ Σίτι, την ομάδα που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα και μάλιστα σημειώνοντας ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τους 100 βαθμούς. 

Και οι τρεις ήττες της πρωταθλήτριας ήρθαν τον Δεκέμβριο: αρχικά στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και κατόπιν από την Κρίσταλ Πάλας.  Στις δύο τελευταίες υπάρχει κάτι κοινό: η απουσία του Φερναντίνιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι παίκτης – κλειδί στην ομάδα που έχει φτιάξει ο Γκουαρδιόλα και φαίνεται πως δεν υπάρχει άξιος αντικαταστάτης του. Κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας έπαιξε ο Στόουνς και με αντίπαλο τις «Αλεπούδες» ο Γκουντογκάν. 

Επιπλέον, ο Ισπανός προπονητής δεν μπορούσε να υπολογίζει για σημαντικό διάστημα άλλον έναν πολύ καθοριστικό παίκτη του, τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Μεντί είναι εκτός αρκετούς μήνες, ο Αγουέρο και ο Νταβίδ Σίλβα αντιμετώπισαν, επίσης, προβλήματα τραυματισμών. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Γουόλκερ διανύει περιόδο ντεφορμαρίσματος, ο Ντελφ δεν είναι στο επίπεδο που ήταν. 

Υπάρχει, επίσης, ένα κοινό στοιχείο στις τρεις ήττες της Σίτι φέτος στο πρωτάθλημα: ο αντίπαλος κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη τελική του στην εστία. Η Τσέλσι και η Λέστερ έβαλαν δύο γκολ σε πέντε τελικές. Η Κρίσταλ Πάλας πέτυχε τρία τέρματα σε τρεις τελικές! 

Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δείχνει πιο αξιόπιστη από κάθε άλλη, παραμένει αήττητη και έχει συγκεντρώσει 59 βαθμούς σε 19 αγωνιστικές. 

Αν υπάρχει, ωστόσο, ένας προπονητής στον κόσμο που δεν τα παρατά ποτέ, που διαθέτει νοοτροπία ηγέτη και νικητή, αυτός είναι ο Γκουαρδιόλα. Είναι ίσως ο Ισπανός ο προπονητής ο μοναδικός που βρίσκεται σχεδόν πάντα στο απυρόβλητο. Δύσκολα να ασκηθεί κριτική σε βάρος του, μοιάζει σχεδόν αδύνατο να αμφισβητηθεί, είναι υπεράνω όλων. Είναι κάτι σαν τον Μέσι.

Διαθέτει το προνόμιο να μπορεί να δουλεύει απερίσπαστος από κάθε είδους επικρίσεις. Συνέβη σίγουρα στη Μπαρτσελόνα, ενδεχομένως λιγότερο στη Μπάγερν, όπου στα… τελευταία του υπήρχε λίγη μουρμούρα για την αποτυχία κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Το τρόπαιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και ο Γκουαρδιόλα παραμένουν σε… απόσταση εδώ και αρκετά χρόνια. Aπό το 2011, συγκεκριμένα. Στην τρίτη σεζόν του στον πάγκο της Σίτι, ο πι ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο (λαμβάνει 23 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ετησίως) θα ήθελε να κατακτήσει και πάλι το Τσάμπιονς Λιγκ, να αποδείξει ίσως ότι μπορεί να το κάνει και χωρίς τον Μέσι. 

Μπορεί αυτή η έντονη επιθυμία για την επιτυχία στην Ευρώπη να τον έχει επηρεάσει εις βάρος των επιδόσεων της ομάδας του στην Πρέμιερ Λιγκ; Μπορεί να έχει μεταδώσει αυτό το αίσθημα στους παίκτες του; Μαθημένος να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, τώρα θα πρέπει να ανταποκριθεί στην προσδοκία που έχουν από αυτόν οι άνθρωποι που τον προσέλαβαν.

Μόλις λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πρέπει να βρει τον τρόπο να δείξει ότι τίποτα δεν τελείωσε, όπως λέει και στις δηλώσεις του. Ο ίδιος συγχωρεί τους παίκτες του αν κάνουν κάτι λάθος, αλλά όχι όταν δεν δουλεύουν σκληρά. Λογικά την ίδια απαίτηση έχει και από τον εαυτό του. 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Άγρια νύχτα στον Λίβανο-Σφυροκοπά ανελέητα τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ, στους 500 οι νεκροί
Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Το αντάρτικο Κουλία, η παρέμβαση Αννίτας και ο εγκλωβισμός στον θεσμικό τυφώνα που δεν καταλαγιάζει
Το κλειδί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό στα χέρια του Ερντογάν-Συναντά Γκουτέρες και Μητσοτάκη
Κατέθεσε εμπειρογνώμονας στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-Αναφορές για αλλοιωμένα στοιχεία από την υπεράσπιση
Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος
Επαναλαμβάνει βούληση και συζητά τα επόμενα βήματα με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος
Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου πρότεινε η Λευκωσία για τριμερή
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί