Oι Χριστουγεννιάτικες ματσάρες που έγραψαν ιστορία στο Νησί!

Κάτι το γιορτινό κλίμα, κάτι η τρελή όρεξη για μπάλα και οι Χριστουγεννιάτικες ποδοσφαιρικές συγκινήσεις στο Νησί είναι πολλές, πάρε πολλές!

Τσέλσι - Άστον Βίλα 4-4 Δεκέμβριος 2007
Μια πραγματική... γιορτή των γκολ και του ποδοσφαίρου. Εκτός από τα οκτώ τέρματα όμως υπήρχαν και τρεις κόκκινες στο ματς, μεγάλες επεμβάσεις του Τσεχ και δύο γκολ του Σεβτσένκο. Ένα ουκρανικό... θαύμα με το δεύτερο του να είναι απίθανο. Ό,τι και να πει κανείς για τον Άβρααμ Γκραντ τέτοιο θέαμα με Μουρίνιο δεν θα έβλεπε...

Νιουκάστλ - Τότεναμ 7-1, Δεκέμβριος 1996
Το λες και ημέρα... ντροπής για την Τότεναμ. Η Νιουκάστλ έβγαλε τρομερή ποιότητα και εξαιρετικό επιθετικό ποδόσφαιρο και οι Spurs δεν... βλέπονταν. Όλα έδειχναν σαν μία τυπική ομάδα του Κίγκαν. Γκολ υψηλής ποιότητας από τον Σίρερ, τον Φερντιναντ, τον Λι και ακόμα και από τον Φελίπε Άλμπερτ. Έκαναν τους αντιπάλους τους να δείχνουν μικρή ομάδα. Ο Άλαν Νίλσεν είχε το γκολ της παρηγοριάς αλλά το ματς αυτό μνημονεύεται ακόμα ως η απόλυτη αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου και του ποδοσφαίρου... κυριαρχίας.

 

Όλνταμ - Μαν. Γιουνάιτεντ 3-6 Δεκέμβριος 1991 
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να... καταστρέφει μία ομάδα τα Χριστούγεννα ή τις γιορτές ενός φιλάθλου της. Το να το κάνεις αυτό δύο ή τρεις σεζόν στην σειρά είναι σίγουρα κακό. Άρα γενικά οι ομάδες θα πρέπει να το αποφεύγουν... Το 1991 η διεκδικήτρια του τίτλου Μάνστεστερ που θα έμενε εν τέλει πίσω από την Λιντς πήγαινε για να... διασύρει την Όλνταμ με ηγέτες του Καντσέλσκις και Γκιγκς. Άλλο ένα σημείο αναφοράς ήταν πως ο Ίργουιν σκόραρε κατά της παλιάς του ομάδας και έδειχνε χαρούμενος για αυτό.

Όλνταμ - Μαν. Γιουνάιτεντ 2-5 Δεκέμβριος 1993 
Δύο χρόνια μετά η Γιουνάιτεντ ως πρωταθλήτρια ήθελε τη νίκη στο Boundary Park για να αυξήσει την διαφορά της στο +14 στην κορυφή. Έγινε ξανά με ευκολία με την Όλνταμ - που πίκρανε ξανά τον κόσμο της - χάρις στο επιθετικό ταλέντο των Γκιγκς και Καντσέλσκις. Αυτήν την φορά όμως είχαν και τον Καντονά...

Τσέλσι - Σαουθάμπτον 2-4 Γενάρης 2002
Οι "Μπλε" του Ρανιέρι ήταν ασταθείς αγωνιστικά στο πρώτο μισό της σεζόν αλλά δεν ήταν εκτός τίτλου καθώς ήταν πέντε πόντους πίσω και έξι θέσεις κάτω από την πρώτη Άρσεναλ. Η ομάδα του Γκόρντον Στράχαν ήταν κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Για την ακρίβεια είχε ένα γκολ διαφορά από αυτήν. Και όμως... Η Τσέλσι προηγήθηκε 2-1. Όμως η Σαουθάμπτον στο β' μέρος σκόραρε τρεις φορές χωρίς... απάντηση μαζί με ένα βολέ του Μπίτι. Οι Λονδρέζοι θα τερμάτιζαν 6οι, ενώ οι Αγιοι συνήλθαν και τερμάτισαν 11οι.
Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Άγρια νύχτα στον Λίβανο-Σφυροκοπά ανελέητα τη Χεζμπολάχ το Ισραήλ, στους 500 οι νεκροί
Οι εστίες στο κέντρο της Λευκωσίας βάζουν φρένο στη «φυγή» φοιτητών προς τα κατεχόμενα
Το αντάρτικο Κουλία, η παρέμβαση Αννίτας και ο εγκλωβισμός στον θεσμικό τυφώνα που δεν καταλαγιάζει
Το κλειδί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό στα χέρια του Ερντογάν-Συναντά Γκουτέρες και Μητσοτάκη
Κατέθεσε εμπειρογνώμονας στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-Αναφορές για αλλοιωμένα στοιχεία από την υπεράσπιση
Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος
Επαναλαμβάνει βούληση και συζητά τα επόμενα βήματα με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος
Τρεις ημερομηνίες εντός Οκτωβρίου πρότεινε η Λευκωσία για τριμερή
Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Πλημμύρισαν αυτοσχέδιοι καταυλισμοί