Eπίθεση Νετανιάχου σε Ερντογάν: Μην κηρύττεις εσύ που επιβάλλεις κατοχή στην Κύπρο

Επίθεση προς τον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκαλώντας τον άνθρωπο που έχει επιβάλει «κατοχή στην βόρεια Κύπρο» και υπεύθυνο για τους θανάτους κούρδων αμάχων.
 
«Ο Ερντογάν – που έχει υπό κατοχή την βόρεια Κύπρο και του οποίου ο στρατός σφάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά εντός κι εκτός Τουρκίας – δεν θα πρέπει να κηρύττει στο Ισραήλ» έγραψε ο κ. Νετανιάχου στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.
Η επίθεση του Νετανιάχου ήρθε με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία του Ερντογάν με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, σχετικά με την απόφαση ορισμένων χωρών να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ, ουσιαστικά αναγνωρίζοντας την διαφιλονικούμενη ιστορική πόλη ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.
 
Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο κ. Ερντογάν διαβεβαίωσε τον κ. Αμπάς πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους.

Δειτε Επισης

«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας του δημοκρατικού μας οικοδομήματος τα ΜΜΕ
Πρόεδρος: Eνισχύονται δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια
A. Δημητρίου: Η ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα αποτελεί βασικό συστατικό του οικοδομήματος της ΕΕ
Θέλουν να βγουν και από πάνω στα κατεχόμενα μετά την καταδίκη για σφετερισμό-Αντίποινα με απειλές για πλήρες άνοιγμα Βαρωσιού
Κοινό ανακοινωθέν για την επιστροφή μεταναστών-«Σε συνεννόηση με τη Συρία στο πλαίσιο Συμφωνίας»
Στις 21 Μαΐου συνεδριάζει ξανά η Τεχνική Επιτροπή για τη νεολαία
Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ο Παπαδούρης-«Στην εποικοδομητική αντιπολίτευση οι Οικολόγοι»
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο
Εκ πρώτης όλοι θετικοί για Αναστασίου στην ΕΔΕΚ-Περιμένουν κείμενο για να το υπογράψουν