Νέα τουρκική γεώτρηση στην Μεσόγειο

 
Την έγκρισή του για νέα γεώτρηση στην Μεσόγειο, αυτή τη φορά στα ανοιχτά του Καράκατας στα Άδανα με την επονομασία Kuzupinar 1, έδωσε το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντενίζ. Η γεώτρηση αναμένεται να ξεκινήσει την τελευταία βδομάδα του Ιανουαρίου 2019 και να κρατήσει τέσσερις μήνες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τη νέα γεώτρηση θα διεξάγει το γεωτρύπανο Rowan Norway, το οποίο η Τουρκία ενοικίασε από την αμερικανική εταιρεία Rowan Companies και αυτή τη στιγμή διεξάγει γεώτρηση Kuzey-Erdemli 1στα ρηχά νερά της Μερσίνας. 

Η νέα γεώτρηση νοτίως του Καράκατας σε θαλάσσιο βάθος 90 μέτρων θα διεξαχθεί σε βάθος 4 χιλιάδες 100 μέτρα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας (ΤΡΑΟ) για τα επόμενα οκτώ χρόνια θα διεξάγει έρευνες στην περιοχή ανοιχτά των Αδάνων. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Έφοδος» Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου-Μήνυμα στήριξης προς τα νοσοκομεία
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντικός πυλώνας του δημοκρατικού μας οικοδομήματος τα ΜΜΕ
Πρόεδρος: Eνισχύονται δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια
A. Δημητρίου: Η ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα αποτελεί βασικό συστατικό του οικοδομήματος της ΕΕ
Θέλουν να βγουν και από πάνω στα κατεχόμενα μετά την καταδίκη για σφετερισμό-Αντίποινα με απειλές για πλήρες άνοιγμα Βαρωσιού
Κοινό ανακοινωθέν για την επιστροφή μεταναστών-«Σε συνεννόηση με τη Συρία στο πλαίσιο Συμφωνίας»
Στις 21 Μαΐου συνεδριάζει ξανά η Τεχνική Επιτροπή για τη νεολαία
Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ο Παπαδούρης-«Στην εποικοδομητική αντιπολίτευση οι Οικολόγοι»
Επιβεβαιώνει επιστροφή μεταναστών στη Συρία η Κυβέρνηση-Μεγαλύτερο πρόβλημα οι αφίξεις από Λίβανο
Εκ πρώτης όλοι θετικοί για Αναστασίου στην ΕΔΕΚ-Περιμένουν κείμενο για να το υπογράψουν