Βρέθηκε νέος ομαδικός τάφος στο Ιράκ

Οι ιρακινές δυνάμεις βρήκαν έναν νέο ομαδικό τάφο με τα λείψανα δεκάδων ανθρώπων σε περιοχή του βορείου Ιράκ, η οποία βρισκόταν προηγουμένως υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.
 
Τον Νοέμβριο, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος άφησε πίσω του περισσότερους από 200 ομαδικούς τάφους στις περιοχές που είχε υπό τον έλεγχό του από το 2014 ως το 2017, οι οποίες ανακαταλήφθηκαν τη συνέχεια οι κυβερνητικές δυνάμεις.
 
Στους ομαδικούς τάφους που ήρθαν στο φως σε διάφορες επαρχίες του βορείου και του δυτικού Ιράκ μπορεί να βρίσκονται έως και 12.000 πτώματα, σύμφωνα με την αστυνομική αυτή πηγή.
 
Ο νέος ομαδικός τάφος βρέθηκε χθες στην περιοχή Χαουίτζα, στην επαρχία του Κιρκούκ, δήλωσε στο AFP ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αντελ Ισμαήλ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τα πτώματα που βρέθηκαν ανήκουν σε άμαχους που "απήχθησαν και εκτελέστηκαν" από το Ισλαμικό Κράτος.
 
"Είναι ένας ομαδικός τάφος που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε κάτοικος της περιοχής. "Συνήθιζαν να έρχονται εδώ, να εκτελούν και να πετούν μέσα (τα θύματα) και εμείς το βλέπαμε αυτό από μακριά", πρόσθεσε.
 
Από τους περισσότερους από 200 ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν, μόνον σε 30 έχουν γίνει έρευνες και από αυτούς έχουν εκταφεί περισσότερα από 1.200 πτώματα, είχε ανακοινώσει επίσης τον Νοέμβριο ο ΟΗΕ.
 
Το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί ενώ ορισμένοι ομαδικοί τάφοι περιέχουν τα λείψανα μερικών μόνο ανθρώπων, άλλοι περιέχουν πολλών χιλιάδων. Ο ΟΗΕ έχει αρχίσει έρευνα για να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία για σφαγές και άλλες ωμότητες που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες μπορεί να συνιστούν, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, "εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πιθανώς γενοκτονία".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους
BINTEO: Η στιγμή της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου Chang’e-6 στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού
Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA, εντείνονται οι πιέσεις για εκεχειρία στη Γάζα
Νέος σάλος με την πιθανή αντιπρόεδρο του Τραμπ-Δηλώνει πως έχει συναντήσει τον… Κιμ Γιονγκ Ουν
Μάχη για τη συνέχιση των ταυρομαχιών στην Ισπανία-Η κυβέρνηση τάσσεται κατά και η αντιπολίτευση αντιδρά
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat