Δεκάδες επικίνδυνα παιχνίδια εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά

Δεκάδες παιχνίδια τα οποία κρίθηκαν ως επικίνδυνα ή ότι δεν πληρούσαν τις πρόνοιες της νομοθεσίας, εντοπίστηκαν από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή στο πλαίσιο εκστρατείας ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια, που πραγματοποίησε την περίοδο 19/11 – 14/12, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.
 
Δείτε τα παιχνίδια εδώ
 
Η εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 119 καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων και επικίνδυνων παιχνιδιών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε δεκαπέντε περιπτώσεις εντοπίστηκαν παιχνίδια τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα ή μη συμμορφούμενα και αποσύρθηκαν από την αγορά και σε 21 περιπτώσεις εντοπίστηκαν παιχνίδια τα οποία δεν πληρούσαν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και ως εκ τούτου δόθηκαν γραπτές οδηγίες για διορθωτικές ενέργειες. Περαιτέρω, σε άλλες 29 περιπτώσεις έγιναν προφορικές προειδοποιήσεις / συστάσεις στους οικονομικούς φορείς.
 
Στο πλαίσιο της εκστρατείας ελέγχθηκαν επίσης δεκαοκτώ σημεία στα οποία υπάρχουν τοποθετημένες αυτόματες μηχανές πώλησης παιχνιδιών και σε έντεκα περιπτώσεις δόθηκαν οδηγίες για διορθωτικές ενέργειες, καθώς εντοπίστηκαν μηχανές που δεν έφεραν την απαιτούμενη προειδοποίηση ασφάλειας. Τονίζεται ότι στις πλείστες των περιπτώσεων, τα παιχνίδια που περιέχονται σε αυτές τις μηχανές είναι ακατάλληλα για παιδιά κάτω των τριών ετών.
 
Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα πώλησης παιχνιδιών στα πλαίσια των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για τυχόν παιχνίδια που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται.
 
Πίνακα με πληροφορίες και φωτογραφίες για επικίνδυνα και μη συμμορφούμενα προϊόντα που εντοπίστηκαν στην αγορά μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Ακλόνητη» υποστήριξη της Άγκυρας στα «δύο κράτη»-Κατηγορίες Γιλμάζ για τις διώξεις σφετεριστών
Οι θάνατοι των βρεφών της Ειρήνης την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιώτη-Πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους
«Δεν υπάρχει αίτημα έκδοσης για τον Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, ήταν κοινοποίηση», ισχυρίζεται το «υπεξ»
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του
Στα «χέρια» της Αντιτρομοκρατικής η βόμβα στον Πρετεντέρη-Είχαν χαρτογραφήσει τον χώρο
Διεθνής επιχείρηση κατά της σωματεμπορίας-Μικρά παιδιά μεταξύ των 1194 θυμάτων
Σημαντικό βήμα για αυτονομία θεωρούν οι ΕΟΑ τη ρύθμιση που ψήφισε η Βουλή
Ανοικτός κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι κανονισμοί για τη διάθεση γης για πανεπιστήμια
Βλάβη άφησε χωρίς νερό πολλές περιοχές της Λεμεσού