Η Μόσχα χαιρετίζει την αποχώρηση των Αμερικανών από τη Συρία

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για την αποχώρηση των στρατευμάτων τους από την Συρία δημιουργεί καλές προοπτικές για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα μιλώντας σε απευθείας σύνδεση στην εκπομπή «Το Μεγάλο παιγνίδι» στο πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης.

«Μια πολύ σημαντική ιστορία, η οποία μπορεί να προκύψει από την απόφαση αυτή, είναι μια πραγματική, ρεαλιστική προοπτική για την πολιτική διευθέτηση» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών δημιουργεί την ελπίδα για βλετίωση της κατάστασης στην συριακή πόλη Ετ-Τανφα. «Εμφανίζεται η ελπίδα, ότι αυτό το σημείο στον χάρτη της Συρίας θα ακολουθήσει τον δρόμο του Χαλεπίου και πολλών άλλων συριακών πόλεων και σημείων, οι οποίες αρχίζουν να επιστρέφουν στην ειρηνική ζωή» διευκρίνισε η Ζαχάροβα προσθέτοντας ότι «όσο βρισκόντουσαν εκεί οι Αμερικανοί δεν υπήρχε τέτοια ελπίδα».

Η ίδια επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία για την σύσταση Συνταγματικής Επιτροπής στην Συρία, που θα ασχοληθεί με την κατάρτιση του νέου συντάγματος της χώρας, έχει καλές προοπτικές μετά την απόφαση των ΗΠΑ.

Αναφερόμενη στην τριμερή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας με αντικείμενο την διευθέτηση της συριακής κρίσης, η Ζαχάροβα, και την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών χθες στην Γενεύη όπου παρουσίασαν τον κατάλογο των προσώπων που μπορούν να συμμετάσχουν στην Συνταγματική Επιτροπή, εξέφρασε την άποψη ότι οι ΗΠΑ αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το να αντιστέκονται στην «τρόϊκα της Αστανά» είναι σαν να ενεργούν εις βάρος τους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Νεκροί 27 κατασκηνωτές από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Πώς πλημμύρισε η περιοχή σε λίγα λεπτά
BINTEO: Αγρότης βρέθηκε νεκρός μέσα στην κοιλιά πύθωνα στην Ινδονησία
Κλιμακώθηκε η κόντρα ανάμεσα σε Τραμπ και Μασκ-«Εκτροχιάστηκε, γελοίο το νέο κόμμα του»
Σχεδόν 80 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Σβήνουν οι ελπίδες για τα δέκα κορίτσια που αγνοούνται
Δυο πυραύλους εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς της επικράτειας
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
Κυπριακό, Μ. Ανατολή, λειψυδρία και πυρκαγιές στην ατζέντα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ αυτή την εβδομάδα-Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου
Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής