Τιμή-ρεκόρ για την ταμπακιέρα του Ιωάννη Καποδίστρια σε δημοπρασία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημοπρασία Νεοελληνική Ζωγραφική, Φιλελληνικά και Ιστορικά Αντικείμενα του οίκου Βέργος, καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οίκου, ο συνολικός τζίρος των 1.110.971 ευρώσε συνδυασμό με το ζωηρό ενδιαφέρον για τα περισσότερα έργα (ποσοστό πώλησης 78%) και την εμφάνιση πολλών νέων αγοραστών δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα για την πορεία της αγοράς τέχνης στη χώρα μας.

Στο πρώτο μέρος (Νεοελληνική Ζωγραφική) μεγάλος ανταγωνισμός υπήρξεγια τα έργα του Γ. Τσαρούχη, Σπουδή για το μήνα Μάιο (57.834 ευρώ) και Τέχνη - Έρως (12.209 ευρώ), τα γλυπτά του Γ. Χαλεπά, Ορνιθοκλέπτης 20.794 ευρώ) και Κονιάκ (20.794 ευρώ) όπως και για τη Θαλασσογραφία του Ι. Αλταμούρα (9.786 ευρώ).

Στο δεύτερο μέρος (Φιλελληνικά & Ιστορικά Αντικείμενα) την έκπληξη έκανε η προσωπική ταμπακιέρα του Ιωάννη Καποδίστρια που έφτασε τις 73.392 ευρώ.

Ξεχώρισαν επίσης το ρολόι του Δ. Σολωμού (26.910 ευρώ) και τα φιλοτεχνημένα από τον Δ. Τσόκο πορτραίτα του Αλ. Μαυροκορδάτου (29.357 ευρώ) και του Σπ. Παπαλεξόπουλου (36.696 ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι, η χρυσή ταμπακιέρα του Ιωάννη Καποδίστρια με παράσταση του αναγεννώμενου Φοίνικα, κατασκευασμένη το 1826 από τον διάσημο κοσμηματοποιό της Γενεύης και μεγάλο φιλέλληνα J. F. Bautte με την καθοδήγηση του μελλοντικού Κυβερνήτη, βρισκόταν σε πολύ καλή ελβετική Συλλογή, η οποία εκποιήθηκε στο Λονδίνο, από όπου και αγοράστηκε από τον σημερινό της κάτοχο και η τιμή εκτίμησης της ήταν 30.000-40.000 ευρώ. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη μητέρα για παιδική πορνογραφία στην Ελλάδα-Πωλούσε φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης κόρης της
Στο εδώλιο ο «Άλλος Άνθρωπος» και οι συγγενείς του-Παραπομπή Πολυχρονόπουλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Συγκινεί η μητέρα της Κυριακής Γρίβα-«Δικαιώθηκε η ψυχή της, θα βγαίνω μπροστά για όσες γυναίκες με χρειάζονται»
Ομόφωνα ένοχος ο 40χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Κυριακής Γρίβα-Επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Επεισόδια με μπουκάλια και χημικά στη διαμαρτυρία για το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο στην Κρήτη
Ένοχοι επτά κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Επεισοδιακή καταδίωξη στα Άνω Λιόσια με οδηγό ένα οκτάχρονο παιδί
«Παρακάλεσέ με, ζήτα συγγνώμη»-Η μαρτυρία ασθενή που κατήγγειλε γιατρό για φακελάκι
Δύο κόσμοι στη Ρόδο για τους Ισραηλινούς τουρίστες-Συγκέντρωση και συλλήψεις, υποδοχή με γλυκά και κεράσματα
Μυστήριο η ταυτότητα του κοριτσιού που βρέθηκε νεκρό στο Παλαιό Φάληρο-Δεν την ψάχνει κανείς