Αποκτά πλήρη εικόνα για τις προθέσεις των δύο ηγετών η Λουτ

Με στόχο να αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα, ως προς τις προθέσεις των πλευρών και να φέρει ένα βήμα πιο κοντά τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς, συναντάται σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λούτ.
 
Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Μουσταφά Ακιντζί, είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί στα κατεχόμενα.
Χθες η αμερικανίδα διπλωμάτης είχε συνάντηση που διήρκησε σχεδόν δύο ώρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
 
Όπως και χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι και σήμερα με τον Μουσταφά Ακιντζί, η κ. Λούτ δεν αναμένεται να καταθέσει οποιοδήποτε έγγραφο, και όπως φαίνεται, αυτό που επιζητά στον παρόν στάδιο είναι να καταγράψει τις προθέσεις των δύο ηγετών, ώστε να είναι σίγουρη, πριν προχωρήσει τη διαδικασία.
 
Όπως όλα δείχνουν και όπως εκτιμάται πάντως, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι πως το εγχείρημα της συνομολόγησης των όρων αναφοράς θα αποδειχθεί στην πράξη μια ιδιαιτέρως επίπονη προσπάθεια, με το χρονικό ορόσημο κατάληξης μέχρι το τέλος του χρόνου να χαρακτηρίζεται σαν κάτι περισσότερο από ευσεβοποθισμός.
 
Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με την ειδική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι η συνάντηση αφορούσε τόσο τους όρους αναφοράς, όσο και τα κρίσιμα θέματα που συναποτελούν το κυπριακό ζήτημα.

Ερωτηθείς εάν το μήνυμα που κομίζει η κ. Λουτ από την Άγκυρα αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, απάντησε ότι έγινε μια συζήτηση για τους όρους αναφοράς και τα κρίσιμα θέματα του Κυπριακού. «Η κ. Λουτ έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο και δεν κομίζει μηνύματα», επεσήμανε.
 
Μετά τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη η κ. Λουτ αναμένεται να έχει νέο γύρο επαφών με τους δύο ηγέτες, με το ενδεχόμενο για κοινή συνάντηση ωστόσο να μην βρίσκεται στο τραπέζι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ παραπέμποντας στο Μαρί-«Ειδικά αυτές τις μέρες θα έπρεπε να σκέφτεται διπλά»
«Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να παράσχει πλήρη κάλυψη στον Σενέρ Λεβέντ»
Τους ήρωες του Λυθροδόντα τίμησε η υφυπουργός Πολιτισμού
Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και Χριστοδουλίδη για σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-«Σαββίδης και Αγγελίδης θα κριθούν για άλλη μια φορά»
Ανησυχία ΔΗΜΑΛ-«Διάβρωση συνταγματικών δικαιωμάτων με τη νέα νομοθεσία για συναθροίσεις»
Τις τρεις γυναίκες φωνή της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρουσίασε ο Χριστοδουλίδης
Για χρέος στους νεκρούς και καθήκον απέναντι στις επερχόμενες γενιές μίλησε ο Ιωάννίδης
Μ. Δαμιανός: Αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για βιώσιμη λύση
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»
Μήνυμα Αννίτας για Κυπριακό-«Δεν χωράνε ούτε επικοινωνιακές αστοχίες, ούτε φυγομαχίες, ώρα για συλλογική ευθύνη»