Δύο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα στη Λεμεσό με διαφορά πέντε λεπτών

 
Δυο σεισμικές δονήσεις 3,6 και 3,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, με επίκεντρο την περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, ασθενής σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.30 τα ξημερώματα της Κυριακής και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, ο σεισμός, που καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος, είχε επίκεντρο την περιοχή Αγίου Αθανασίου Λεμεσού, και εστιακό βάθος 3 χιλιόμετρα.

Πέντε λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 03:35 καταγράφηκε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος.

'Οπως αναφέρεται, το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του.
 
Πηγή ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Βλέπει Ολγκίν τη Δευτέρα ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώνει τα ΗΕ ο Στιούαρτ για τελευταία φορά
Κτηματικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία πίσω από την απόπειρα φόνου στην Πάφο-Χειρουργήθηκε ο 41χρονος
Απαντά στις επικρίσεις για τη συνέντευξη Τατάρ ο Φειδίας-«Δεν τον αναγνωρίζω ως "πρόεδρο", αλλά ούτε το "προεδρικό"»
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 50 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους
Έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρας-Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Οι δύο καταδίκες από ΕΔΑΔ, τα μέτρα που δεν λήφθηκαν και η ανάληψη ευθύνης που συνεπάγεται με μη άσκηση έφεσης