Καμία απόφαση για τις Ευρωεκλογές, συνεχίζουν τις επαφές τους οι Οικολόγοι

 
Συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή (ΚΕ) του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.
 
Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κεντρική Επιτροπή εξέλεξε κατόπιν ψηφοφορίας, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής  την Μελίνα Μενελάου στη θέση του εκλιπόντος Σάββα Φιλίππου.
 
Ακολούθως την Κεντρική Επιτροπή απασχόλησε το θέμα των ερχόμενων ευρωεκλογών του Μαΐου 2019.
 
Συζητήθηκαν οι διάφορες προτάσεις και εισηγήσεις και έγινε συζήτηση για την πορεία που θα ακολουθήσει το Κίνημα.
 
Η Κεντρική Επιτροπή εξουσιοδότησε την Πολιτική Επιτροπή και τον Πρόεδρο  του Κινήματος να συνεχίσουν τις επαφές με κόμματα και προσωπικότητες.
 
Αναμένεται ότι στην Παγκύπρια Εκλογική Συνδιάσκεψη της 20ης Ιανουαρίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
 
Σε δηλώσεις ο  Πρόεδρος  του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης επισήμανε ότι μετρά την απόρριψη από το Κ.Σ. ΕΔΕΚ των προτάσεων για συνεργασία τεσσάρων ή τριών κομμάτων, παραμένει στο τραπέζι μόνο η πρόταση για συνεργασία ΕΔΕΚ - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.
 
Παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές με κόμματα και προσωπικότητες για διερεύνηση του ενδεχόμενου συγκρότησης ενός ψηφοδελτίου από ανεξάρτητες προσωπικότητες.
 
Αναλόγως των εξελίξεων και των επαφών που θα γίνουν στο μεσοδιάστημα, οι προτάσεις αυτές, λέει η ανακοίνωση, θα τεθούν ενώπιον του μοναδικού συλλογικού οργάνου που μπορεί να πάρει την απόφαση για συνεργασία, δηλαδή της Παγκύπριας εκλογικής συνδιάσκεψης (κατ’ αρχήν ημερομηνία καθορίστηκε η 20η Ιανουαρίου).
 
Πηγή ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ παραπέμποντας στο Μαρί-«Ειδικά αυτές τις μέρες θα έπρεπε να σκέφτεται διπλά»
«Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να παράσχει πλήρη κάλυψη στον Σενέρ Λεβέντ»
Τους ήρωες του Λυθροδόντα τίμησε η υφυπουργός Πολιτισμού
Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και Χριστοδουλίδη για σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-«Σαββίδης και Αγγελίδης θα κριθούν για άλλη μια φορά»
Ανησυχία ΔΗΜΑΛ-«Διάβρωση συνταγματικών δικαιωμάτων με τη νέα νομοθεσία για συναθροίσεις»
Τις τρεις γυναίκες φωνή της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρουσίασε ο Χριστοδουλίδης
Για χρέος στους νεκρούς και καθήκον απέναντι στις επερχόμενες γενιές μίλησε ο Ιωάννίδης
Μ. Δαμιανός: Αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για βιώσιμη λύση
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»
Μήνυμα Αννίτας για Κυπριακό-«Δεν χωράνε ούτε επικοινωνιακές αστοχίες, ούτε φυγομαχίες, ώρα για συλλογική ευθύνη»