Καταρχήν συμφωνία Συμμαχίας, Οικολόγων και Σενέρ Λεβέντ για τις Ευρωεκλογές

Σε καταρχήν συμφωνία για να κατέλθουν με κοινό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, κατέληξαν η Συμμαχία Πολιτών, το Κίνημα Οικολόγων και ο Τουρκοκύπριος Δημοσιογράφος, Σενέρ Λεβέντ.
 
Το θέμα συζητήθηκε σε σημερινή συνεδρίαση της Ανώτατης Συγκλήτου της Συμμαχίας Πολιτών, που εξουσιοδότησε τον Γιώργο Λιλλήκα να συνεχίσει τις επαφές για νέες συνεργασίες με οργανωμένα σύνολα και ανεξάρτητες προσωπικότητες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, Συμμαχία και Οικολόγοι ήλθαν σε καταρχήν συμφωνία για να κατέλθουν με κοινό ψηφοδέλτιο κάτω από τον ίδιο συνασπισμό στον οποίο θα συμμετέχει και ο Τουρκοκύπριος Δημοσιογράφος και Εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ.
 
Οι τρεις πλευρές θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τις επόμενες εβδομάδες και όταν προκύψει η τελική σύνθεση της συνεργασίας, αυτή θα πάει προς έγκριση στα Σώματα των κομμάτων.
 
Με τη συμμετοχή του Σενέρ Λεβέντ στο ψηφοδέλτιο, Συμμαχία και Οικολόγοι θεωρούν πως ο στόχος για ψηφοδέλτιο με προοπτικές εκλογής επιτυγχάνεται και σε αυτό το επίπεδο συνεχίζουν τις επαφές για συμμετοχή και άλλων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων.
 
Αν τελικά η συμφωνία ευοδωθεί στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος από κάθε κόμμα, ο Σενέρ Λεβέντ και ακόμα τρεις προσωπικότητες ευρείας αποδοχής.
 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ η Κυβέρνηση για το σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ παραπέμποντας στο Μαρί-«Ειδικά αυτές τις μέρες θα έπρεπε να σκέφτεται διπλά»
«Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να παράσχει πλήρη κάλυψη στον Σενέρ Λεβέντ»
Τους ήρωες του Λυθροδόντα τίμησε η υφυπουργός Πολιτισμού
Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και Χριστοδουλίδη για σκάνδαλο ΤΑΚΑΤΑ-«Σαββίδης και Αγγελίδης θα κριθούν για άλλη μια φορά»
Ανησυχία ΔΗΜΑΛ-«Διάβρωση συνταγματικών δικαιωμάτων με τη νέα νομοθεσία για συναθροίσεις»
Τις τρεις γυναίκες φωνή της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρουσίασε ο Χριστοδουλίδης
Για χρέος στους νεκρούς και καθήκον απέναντι στις επερχόμενες γενιές μίλησε ο Ιωάννίδης
Μ. Δαμιανός: Αδιαπραγμάτευτο το καθήκον μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για βιώσιμη λύση
Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΣΗ: Κύρια επιδίωξη η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κανονικό κράτος
Ζητά πλήρη διερεύνηση του πορίσματος ΤΑΚΑΤΑ η ΕΔΕΚ-«Όσοι κατέχουν αξιώματα, δεν μπορούν να τη γλυτώνουν πίσω από υπηρεσιακούς»