Η Κύπρος 22η στην ΕΕ για τη συμμετοχή των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία

Στην 22η θέση του ετήσιου πίνακα επιδόσεων για την παρακολούθηση της συμμετοχής των γυναικών στην ψηφιακή οικονομία, που εξέδωσε η Κομισιόν βρίσκεται η Κύπρος, ενώ με χειρότερες επιδόσεις ακολουθούν η Ουγγαρία, η Τσεχία, Ιταλία, η Ελλάδα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία. 

Το 18% των γυναικών στην Κύπρο δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το internet (με σημαντική πτώση από το 2007 που ήταν 58%), μόνο το 32% των γυναικών χρησιμοποιεί online τραπεζικές υπηρεσίες και εφαρμογές, μόλις το 9% τα επαγγελματικά δίκτυα, το 5,5% έχει κάνει κάποιο μάθημα online, ενώ αντιθέτως το 48% έχει χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρονικές εφαρμογές της δημόσιας διοίκησης.

Επιπλέον το 51% των γυναικών στην Κύπρο δηλώνει ότι κατέχει τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες, ενώ μόλις το 0,7% κατέχει κάποια πιστοποίηση εξειδίκευσης στην πληροφορική ή τις τεχνολογίες επικοινωνίας. ICT - Information and Communication Technologie), ενώ ακόμα και αυτές κερδίζουν 14% λιγότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους για την ίδια εργασία.

Συνολικά για την ΕΕ, η πρώτη έκδοση του πίνακα αποτελεσμάτων δείχνει ότι η συμμετοχή των γυναικών στον ψηφιακό τομέα παρουσιάζει καθυστέρηση σε όλους τους τομείς αναφοράς.

Ο  πίνακας αποτελεσμάτων δείχνει επίσης ότι η Φινλανδία, η Σουηδία, το Λουξεμβούργο και η Δανία κατέγραψαν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Δειτε Επισης

Ψυχανάλυση με... Αλγόριθμο: Μπορεί το ChatGPT να πάρει τη θέση του ψυχολόγου;
Αποφασισμένη η Ε.Ε να επιβάλει τους ψηφιακούς κανόνες ανεξαρτήτως τοποθεσίας εταιρειών
Το Παρίσι προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της τάσης Skinnytok στο TikTok
Ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε ένθετο γραμμένο από ΑΙ
Οι «ισχυρότερες μέχρι σήμερα» ενδείξεις εξωγήινης ζωής εντοπίστηκαν σε μακρινό εξωπλανήτη
Νέο φάρμακο για τη θεραπεία πρώιμης νόσου Αλτσχάιμερ εγκρίνει για κυκλοφορία η ΕΕ
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι βρήκαν την προέλευση του νερού στη Γη-Δεν προήλθε από αστεροειδείς
H Apple μετέφερε αεροπορικά 600 τόνους iPhone από την Ινδία για να προλάβει τους δασμούς
Επιστήμονες αναβίωσαν τους εξαφανισμένους ανταρόλυκους, γνωστούς από το Game of Thrones
Προχωρούν οι ετοιμασίες για την αποστολή Άρτεμις της ΝΑΣΑ στο φεγγάρι