ΑΕΚ, μεγάλωσες κι εσύ...

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΑΚ)

Το να κερδίσεις ευρωπαϊκό παιχνίδι σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, μπορεί να μην λέει πολλά σε κάποιους. Το να κερδίσεις, όμως, ενώ δεν έχεις κίνητρο την πρόκριση, λέει πολύ περισσότερα από τα προφανή. Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 επί της Ζυρίχης, σε παιχνίδι που δεν πρόσφερε τίποτα πέραν από τις 570.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν είναι αμελητέο για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Επίσης, το τρίποντο δίνει τεράστια αυτοπεποίθηση στους παίχτες των κιτρινοπράσινων, ειδικότερα μετά και τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Αν η ΑΕΚ στεφθεί πρωταθλήτρια στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε, ωστόσο έχει καταφέρει πολλά και ας βρισκόμαστε στο 1/3 της σεζόν. Η ομάδα του Ιραόλα άρχισε σχεδόν από την αρχή (β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ) και έφτασε μέχρι τους ομίλους, γεγονός που αποδεικνύει πως συνεχίζει… φουριόζα από την κατάκτηση του κυπέλλου.

Η ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης έδειξε πως βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κυνηγάει πάντα τη νίκη ανεξαρτήτως βαθμολογικού οφέλους και αντιπάλου, ενώ αντέδρασε σχεδόν αμέσως μόλις δέχθηκε την ισοφάριση. Οι Ελβετοί έφεραν το ματς στα ίσα μετά από εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κελίφι στο 75’, ωστόσο ο Τρισκόφσκι που πέρασε στο παιχνίδι στο 66’ έστειλε… μήνυμα: «κόουτς δεν μένω ξανά στον πάγκο». Σίγουρα ο Ιραόλα ήθελε να ξεκουράσει τον ποδοσφαιριστή του, αφού μετά από οκτώ ματς στο πρωτάθλημα, ένα στο σούπερ καπ και δέκα στην Ευρώπη, ο Ιβάν Τρισκόφσκι ήταν εκτός ενδεκάδας για πρώτη φορά (!).

Ο Σκοπιανός βρέθηκε στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή και αξιοποιώντας την αδράνεια των Ελβετών στην άμυνα πέτυχε το 2-1 (85’) και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, η οποία βρίσκεται πλέον στην 3η θέση στον όμιλο. Εξάλλου, ο Ιραόλα το είχε πει από την προηγούμενη ημέρα του αγώνα, όταν στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως προετοίμασε την ομάδα του για να πάρει τη νίκη.

Τέλος, η ΑΕΚ στρέφει πλέον την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις, καθώς μεθαύριο (3/12) θα αντιμετωπίσει την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Μοναδικός στόχος για την ομάδα της Λάρνακας είναι να δημιουργήσει σερί νικών ώστε τα Χριστούγεννα να επαναφορτίσει τις μπαταρίες για το υπόλοιπο της σεζόν ευρισκόμενη όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Ώς τη διακοπή του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζει κατά σειρά τις ακόλουθες ομάδες: ΕΝΠ, Πάφος FC, Απόλλων (εκτός) και Νέα Σαλαμίνα (εντός). Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 19 βαθμούς, ωστόσο τον Ιανουάριο θα δώσει τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν με την Πάφο και τον Απόλλωνα για την 1η και 2η αγωνιστική, αντίστοιχα.

Ιστορικής σημασίας τρίποντο

Η ΑΕΚ πέτυχε το περασμένο καλοκαίρι την είσοδό της σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της και σκορπά χαμόγελα στους φίλους της ομάδας.

Η διοίκηση των κιτρινοπράσινων δουλεύει σε στερεές βάσεις και με απόλυτο επαγγελματισμό, γι’ αυτό και η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε επίσης ακόμη κάτι εξίσου σημαντικό: Η νίκη κόντρα στη Ζυρίχη (2-1) είναι η πρώτη εκτός έδρας σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ έβαλε «στοπ» σε αήττητο σερί 10 αγώνων των Ελβετών. Θυμίζουμε επίσης πως η πρώτη νίκη της ΑΕΚ εντός έδρας επιτεύχθηκε τη σεζόν 2011-12 όταν επικράτησε 2-1 επί της Μακάμπι Χάιφα (σ.σ. στον όμιλο βρίσκονταν επίσης οι Σάλκε και Στεάουα Βουκουρεστίου και η ΑΕΚ τερμάτισε στην 4η θέση).

Δειτε Επισης

Δύο με τρία άτομα φέρονται να μετακίνησαν τη μοτοσικλέτα του 16χρονου-Έρευνες για αναρτήσεις σε ΜΚΔ
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Βγήκε μπροστά ο Νικόλας-Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για Οδυσσέα, πυρά κατά ΑΚΕΛ
Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα
Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στον Ατσά-Νεκρός ο 60χρονος Λάμπρος Μαυρομμάτης
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Βηρυτό-Καλούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ
Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ
Μειώθηκαν οι καταγγελίες από τις κάμερες, αλλά οι στρεβλώσεις... παραμένουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη