ΑΠΟΕΛ: Το «καράβι» γέρνει επικίνδυνα…

τά την επίσκεψη στο «Στέλιος Κυριακίδης» ο ΑΠΟΕΛ έχει δώσει με τον Πάολο Τραμετσάνι ακριβώς όσα παιχνίδια και χωρίς αυτόν (τέσσερα). Στο πρώτο καρέ αγώνων (υπό τους Μπρούνο Μπαλταζάρ και Γιώργο Κωστή) οι πρωταθλητές κράτησαν μόνο μια φορά ανέπαφη την εστία τους (εννέα γκολ παθητικό), αλλά ουδέποτε έμειναν «άσφαιροι».

Στη δεύτερη τετράδα αγώνων οι «γαλαζοκίτρινοι» δέχτηκαν γκολ μόνον από την Αλκή (δύο), αλλά δεν βρήκαν σε δύο παιχνίδια το δρόμο προς τα δίχτυα. Η παραγωγικότητά τους έπεσε (από τα εννέα γκολ στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές) στα έξι τέρματα.
 
Αυτή η απλή παράθεση και σύγκριση καταδεικνύει ότι ο Ιταλός τεχνικός έχει πετύχει το αμυντικό σουλούπωμα της ομάδας του, αλλά για την ώρα αυτό έχει κόστος στο δημιουργικό κομμάτι. Στην πρεμιέρα του, απέναντι στην ΑΕΛ, αυτό είχε αποδοθεί στην παρουσία τριών αμυντικών μέσων. Απέναντι στην Πάφο αγωνίστηκαν δύο, αλλά το σκηνικό ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό το ίδιο.
 
Εξαιρουμένου του αγώνα με την Ομόνοια, όπου υπήρξε μια αρκετά ισομερής κατανομή ευθύνης της ανάπτυξης σε Τάμαρι, Ζαχίντ και Νατέλ, ο ΑΠΟΕΛ στη συντριπτική πλειονότητα των αγώνων του επαφίεται στον Ιορδανό για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και το φίδι από την τρύπα.
 
Όταν ο 21χρονος είναι σε κέφια και οι αντίπαλες άμυνες ευάλωτες, οι πρωταθλητές εύκολα-δύσκολα φτάνουν στο στόχο τους. Όταν όμως ο Τάμαρι δεν τραβάει ή είναι επαρκώς κλεισμένος από τον αντίπαλο, τότε αναδεικνύεται η εξάρτηση από τις εμπνεύσεις του, η οποία είναι αντίστοιχη της απουσίας ενός εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης.
 
Το δημιουργικό παιχνίδι των «γαλαζοκιτρίνων» είναι τόσο μονοδιάστατο (διαρκώς από την πλευρά του Τάμαρι), ώστε ο εκάστοτε αντίπαλος να αισθάνεται σχεδόν βέβαιος ότι, αν εξουδετερώσει τον Τάμαρι, έχει κάνει κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά για να μην παραβιαστεί η εστία του.

Και αν αυτή η πραγματικότητα με βάση τις εμφανίσεις του ΑΠΟΕΛ στη σεζόν δεν ξενίζει πολλούς, είναι σίγουρα από αδιανόητη έως… προσβλητική τόσο για το βάθος όσο και για την ποιότητα του ρόστερ της ομάδας. Ο Τραμετσάνι καλείται άμεσα να βρει τους παίκτες και τον τρόπο, ώστε να αποφορτίσει τον Ιορδανό, και να κάνει ξανά τον πρωταθλητή μια ομάδα με ποικιλόμορφη (άρα και απρόβλεπτη για τον αντίπαλο) ανάπτυξη. Σε διαφορετική περίπτωση το «καράβι» που ήδη γέρνει επικίνδυνα από τη μία μεριά, αργά ή γρήγορα θα βουλιάξει…

Δειτε Επισης

Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν
Νέα πρόκληση Ερντογάν-Θα ζητήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να αναγνωριστούν τα κατεχόμενα
Καταγγελία Ισραηλινών σε βάρος Ελληνοκύπριου για απάτη με αγοραπωλησίες διαμερισμάτων
«Το Ισραήλ ήθελε να κόψει το κεφάλι της Χεζμπολάχ, δεν το πέτυχε»-Η άγνωστη επιχείρηση της Μοσάντ το 1996