Πιάστηκαν οι «ταχυδακτυλουργοί» απατεώνες που καταζητούνταν χάρη σε πολίτη

Δύο 42χρονους και ένα 64χρονο, συνέλαβε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και κλοπής δια τεχνάσματος. 

Για τη σύλληψη τους, σημαντική βοήθεια έδωσε πολίτης, ο οποίος είδε και αναγνώρισε τους δύο από αυτούς, ως τα πρόσωπα που αναζητούνταν από την Αστυνομία, σε σχέση με δύο υποθέσεις κλοπών δια τεχνάσματος που διαπράχθηκαν σε Πάφο και Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 9.20π.μ. σήμερα, τα πιο πάνω πρόσωπα, επισκέφθηκαν περίπτερο στη Λεμεσό, το οποίο λειτουργεί και ως αντιπρόσωπος εταιρίας μεταφοράς χρημάτων, με σκοπό να αποστείλουν χρηματικό ποσό ύψους €3,000, σε χώρα του εξωτερικού. Πολίτης, αναγνώρισε τους δύο, ως τα πρόσωπα τα οποία αναζητούσε η Αστυνομία, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες, για δύο διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής δια τεχνάσματος.

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας μετέβησαν στο περίπτερο, όπου εντόπισαν τους τρεις και τους μετέφεραν στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού. Στην κατοχή τους, μετά από σχετική έρευνα, εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €9,240, το χρηματικό ποσό των 10,709 δολαρίων Αμερικής και το χρηματικό ποσό των 200 στερλινών.

Εναντίον τους εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία των δύο υποθέσεων, στις 2 Νοεμβρίου 2018, δύο άντρες εισήλθαν σε κατάστημα στην Πάφο και ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη, να τους μετατρέψει χρηματικό ποσό, από δολάρια Αμερικής σε ευρώ. Οι ύποπτοι αφού καταμέτρησαν το ποσό των 10.000 δολαρίων, το έβαλαν σε φάκελο, τον οποίο έδωσαν στον καταστηματάρχη και αυτός τους έδωσε το αντίστοιχο ποσό σε ευρώ. Αφού αναχώρησαν τα δύο πρόσωπα από το κατάστημα, ο ιδιοκτήτης άνοιξε το φάκελο, ο οποίος ήταν άδειος.     

Στη Λευκωσία, 36χρονος κατήγγειλε ότι την 1η Νοεμβρίου 2018,  δύο άγνωστά του πρόσωπα, του ζήτησαν όπως τους αλλάξει συνάλλαγμα 11,000 δολαρίων, σε ευρώ. 

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, οι άγνωστοι του έδωσαν και μέτρησε το χρηματικό ποσό των 11,000 δολάρια Αμερικής, τους το έδωσε πίσω και αυτοί το τοποθέτησαν σε φάκελο, τον οποίο του  παρέδωσαν. Αφού ο ίδιος τους παρέδωσε σε μετρητά το χρηματικό ποσών των €8,800, οι άγνωστοι αναχώρησαν.

Στη συνέχεια, όταν ο παραπονούμενος άνοιξε το φάκελο, διαπίστωσε, ότι σε αυτόν υπήρχε μόνο το χρηματικό ποσό των 600 δολαρίων.

Το ΤΑΕ Πάφου και το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνούν τις δύο υποθέσεις. 

Δειτε Επισης

Sms και ηχητικά οδήγησαν στην σύλληψη δεσμοφύλακα για βαρυποινίτη-«Κάτι εν να κάνουν πόψε, πες του να προσέχει»
Φάκελος με λευκή σκόνη από Ρωσία και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ελληνική Βουλή (pics)
Πυρά σε Αγγελίδη και από Παπαδόπουλο-«Όλοι είπαν πως πρέπει να διωχθεί ο ύποπτος, ο μόνος που διαφώνησε ήταν ο Αγγελίδης»
Διάττοντες αστέρες τα μικρά μη κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά πρόλαβε να τους βρει λάθη η Ελεγκτική
Απαντά στην κριτική για την στάση της για Αγγελιδη η Κυβέρνηση-Δείχνει ξανά τη Βουλή για θωράκιση εξουσιών
Αισιόδοξη για την πενταμερή η Ολγκίν-«Σημειώθηκε πρόοδος σε ορισμένα από τα έξι σημεία»
Καλεί την Αννίτα να συνταχθεί με αυτούς που ζητούν παραίτηση Αγγελίδη το Άλμα-«Ας παραδεχθεί τις ευθύνες του κόμματός της»
Φουλάρει μηχανές ενόψει βουλευτικών το ΕΛΑΜ-Κλείδωσε άλλο ένα πρώην μέλος του ΔΗΣΥ στο ψηφοδέλτιο
Έγκλημα χαρακτήρισε τη φωτιά ο Ιεζεκιήλ-«Έγινε στάχτη το ελαιοχώρι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο δασοπυροσβέστης»
Ο Πεζεσκιάν κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να τον δολοφονήσει