Η επικείμενη αποχώρηση Μέρκελ δεν σταματά την κατρακύλα των Χριστιανοδημοκρατών

Οι δηλώσεις της Καγκελαρίου Μέρκελ σχετικά με την πρόθεση της να αποχωρήσει από την Προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος δεν φαίνεται να βοηθούν δημοσκοπικά την παράταξη της. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, την οποία και δημοσιεύει η εφημερίδα Bild.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με βάση τα όσα προκύπτουν από τα δημοσκοπικά ευρήματα, η πορεία των Χριστιανοδημοκρατών εξακολουθεί να είναι καθοδική, μετά και την ανακοίνωση των σχεδίων της Μέρκελ, που δεν φαίνεται να έχουν προωθητική επίδραση στις προτιμήσεις των πολιτών.

Ειδικότερα, οι Χριστιανοδημοκράτες λαμβάνουν –σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή- το 24,5% (-0.5% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα) και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει σημειωθεί για το κόμμα από τον Μάρτιο του 2012.

Παράλληλα και οι Σοσιαλδημοκράτες καταγράφουν μικρές απώλειες, με το ποσοστό τους να διαμορφώνεται στο 13,5% (-0,5% και αυτοί), γεγονός που του φέρνει στην τέταρτη θέση των κομμάτων.

Οι Πράσινοι με 19% καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση και ακολουθεί το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία», με 16,5%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της δημοσκοπικής εταιρείας Insa, Χέρμαν Μπίνκερτ «οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες εξακολουθούν να έχουν καθοδική πορεία, καθώς πάσχουν από έλλειμμα πειθούς».
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό, στη μάχη έξι εναέρια μέσα-Εκκενώνονται κατοικίες
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και ακινητοποιημένα οχήματα στη Λευκωσία-Επηρεάστηκαν υποστατικά
Καταζητείται 23χρονος για σοβαρά ποινικά αδικήματα στη Λάρνακα (pic)
Καταζητεί τον 60χρονο Θεοδώρου η Αστυνομία-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ερωτήματα Άλμα μετά την αθώωση της Ζαννέτου-«Το κράτος δικαίου λειτουργεί με τη δέουσα αμεροληψία;»
Η φωτογραφία του Πολωνού καθηγητή λίγο πριν τη δολοφονία-Την τράβηξε η πρώην σύζυγος
Πρόσαψε κατηγορίες στους Ε/κ το ψευδοκράτος, ζήτησε να παραμείνουν υπό κράτηση άλλες οκτώ ημέρες
Άνοιξε ο δρόμος για την πώληση Eurofighter στην Αγκυρα-Η Τουρκία και η Βρετανία υπέγραψαν συμφωνία
Βολές ΑΚΕΛ σε Αστυνομία και Χαρτσιώτη για την παλαιστινιακή σημαία στη Λεμεσό-«Προκλητική ενέργεια αυταρχισμού»
Αποφάσισε να μη θέσει σε διαθεσιμότητα τον Νικολαΐδη το Υπουργικό, διορίζει ερευνώντα λειτουργό για πειθαρχική εν μέσω ποινικής έρευνας