Αρχίζει η δίκη του απαγωγέα των παιδιών στη Λάρνακα-Του απαγγέλλονται κατηγορίες

Ξανά στο Δικαστήριο οδηγείται ο 35χρονος που απήγαγε τα δυο παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στη Λάρνακα στις 25 Σεπτεμβρίου, με σκοπό τα λύτρα, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Αυτός είναι ο χάρτης της διαδρομής του απαγωγέα

Ο 35χρονος αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες οι οποίες αφορούν απαγωγή, αρπαγή ανηλίκων, περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης και περιορισμού απαχθέντος, οι οποίες θα του απαγγελθούν σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία που θα διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της εμπλοκής ανηλίκων στην υπόθεση.

Τα αδικήματα της απαγωγής που αντιμετωπίζει ο 35χρονος επισύρουν μέχρι και επτά χρόνια φυλάκιση, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις ότι τα υπνωτικά χάπια που χορήγησε στα παιδιά εμπίπτουν σε ουσίες νάρκωσης, τότε ο απαγωγέας είναι αντιμέτωπος μέχρι και με δια βίου φυλάκιση (25 χρόνια με δικαίωμα αποφυλάκισης τα 12 εάν πληροί τα κριτήρια). 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ποινή για τον απαγωγέα βάσει νόμου και η… διά βίου των social media

Υπενθυμίζεται ότι η απαγωγή σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, 25 Σεπτεμβρίου, από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, όπου ο 35χρονος παρουσιάστηκε στους μαθητές ως δάσκαλος και τους ζήτησε να τον βοηθήσουν για τη μεταφορά βιβλίων, έχοντας μπαταρισμένο το ένα του χέρι.

Ακολούθως οδήγησε τα παιδιά στο διαμέρισμα του όπου τους χορήγησε λεμονάδα η οποία περιείχε υπνωτικές ουσίες με αποτέλεσμα στην συνέχεια να κοιμήθηκαν μέχρι τη στιγμή του εντοπισμού τους από δύο μέλη της Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ για την υπόθεση είχε συλληφθεί και 41χρονος νοσηλευτής, φίλος του απαγωγέα ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Ο 41χρονος κατονομάστηκε από τον απαγωγέα ως το πρόσωπο που του χορηγούσε τα υπνωτικά χάπια, ενώ ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία ότι προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό για να πει στους ανακριτές ότι παρακολουθούσε τον 35χρονο δράστη, χωρίς ωστόσο να τον παρακολουθούσε.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικός στο Λος Άντζελες πυροβόλησε με πλαστική σφαίρα φωτογράφο στο κεφάλι
Γαλλίδα ευρωβουλευτής που συνελήφθη από Ισραηλινούς στο Madleen αρνείται να υπογράψει τα έγγραφα απέλασης
Πυκνή ομίχλη στον αυτοκινητόδρομο
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Τραμπ κατεβάζει 700 πεζοναύτες και χιλιάδες μέλη της εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες- Έντονες αντιδράσεις
Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ οι ακτιβιστές του Madleen-Το Ισραήλ προχωρά σε απελάσεις
Έπιασαν 42χρονο να κλέβει μεταλλικά εξαρτήματα οχημάτων-Χειροπέδες σε τρεις
Στις φλόγες όχημα 33χρονης έξω από κατοικία στη Λάρνακα
Συνελήφθη 24χρονος που έκλεψε λεφτά από δοχείο φιλοδωρημάτων σε ταχυφαγείο
Τα έργα της ΑΗΚ φέρνουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα-Αναμένονται σύντομα στους λογαριασμούς
Δεν έπεισαν τις οργανώσεις οι εισηγήσεις ΥΠΑΝ για ειδική εκπαίδευση-«Παγιώνουν τις σημερινές καταστάσεις»