Το πισωγύρισμα του Τζιωνή και η ανατροπή της ομολογίας του για το διπλό φονικό

Άλλαξε τελικά την ομολογία του από παραδοχή σε μη παραδοχή για το φόνο του ζεύγους Χατζηγεωργίου στο Στρόβολο, τον περασμένο Απρίλιο, ο φερόμενος ως δολοφόνος τους, Λοϊζος Τζιωνής.
 
Ο Τζιωνής μετά τη πρόθεση που εξέφρασε στην προηγούμενη δικάσιμο για να αλλάξει τις απαντήσεις του στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, έκανε τα λόγια του πράξη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή απήγγειλε ξανά κατηγορίες στον κατηγορούμενο, ο οποίος με απόλυτη ψυχραιμία απάντησε «δεν παραδέχομαι» σε όλες τις κατηγορίες.
 
Στο μεταξύ, πριν την έναρξη της διαδικασίας η Κατηγορούσα Αρχή ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κατηγορία της συνομωσίας για φόνο, αλλά όχι και αυτή τη συνομωσίας για διάπραξη ληστείας.
 
Επίσης πριν την έναρξη της διαδικασίας η δικηγόρος Μιράντα Αγγελίδου ορίστηκε ως νέα συνήγορος του αδελφού του Λοϊζου Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού. Ο προηγούμενος δικηγόρος του Σολωμού είχε παραιτηθεί μετά από διαφωνία που είχαν ως προς τα γεγονότα της υπόθεσης στην προηγούμενη δικάσιμο.
 
Η σημερινή δικάσιμος διεξήχθη για προγραμματισμό της δίκης, με την επόμενη δικάσιμο να ορίζεται στις 19 Νοεμβρίου. Ορίστηκαν επίσης άλλες τέσσερις δικάσιμοι, στις 22,23,28 και 30 Νοεμβρίου.
 
Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στο Κακουργιοδικείο ήταν πιο ισχυρά μετά και από την θετική ένδειξη σε χρήση ναρκωτικών από τους τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι οποίοι εντοπίστηκαν θετικοί σε χρήση κατά την επιστροφή τους στις Φυλακές μετά την προηγούμενη δικάσιμο.
 
Την ίδια ώρα στο Δικαστήριο βρέθηκαν και σήμερα συγγενείς, τόσο των κατηγορουμένων, όσο και των δύο θυμάτων του στυγερού εγκλήματος
 
 Πλέον οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο Λοϊζος Τζιωνή, η Σάρα Σιάνς, 21 χρόνων συμβία του Λοϊζου Τζιωνή, ο Μάριος Χατζηξενοφώντος,22 χρόνων φίλος των τριών άλλων υπόπτων και ο Λευτέρης Σολωμού, 23 χρόνων ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή αντιμετωπίζουν συνολικά επτά κατηγορίες.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Διασώθηκε γυναίκα που τραυματίστηκε σε παραλία-Σκάφος της Λιμενικής την παρέδωσε σε ασθενοφόρο
«Το συμβάν χρήζει εις βάθος διερεύνησης, η ΕΦ είναι πολύτιμη να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν»
Κατασχέθηκαν 80 συσκευασίες με ελεγχόμενες ουσίες από υποστατικό στη Λάρνακα
Ξανά στο προσκήνιο ο εγκλωβισμός οδηγών στον αυτοκινητόδρομο-Έμεινε στα συρτάρια η συζήτηση στη Βουλή
Αρχίζει η κατάταξη της 2025 ΕΣΣΟ-Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι
«Αν δούμε τις δύο αποφάσεις του ΕΔΑΔ, διαφαίνεται πως οι θεσμοί νοσούν... Δεν προστατεύουν τα θύματα»
Καταζητείται ο 35χρονος Κυριάκος Σάββας για ληστεία, εκβίαση και πρόκληση σωματικής βλάβης (pics)
Χειροπέδες σε δύο για υπόθεση εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση-Αναγνωρίστηκε το 23χρονο θύμα
Τους ζήτησαν να φύγουν από νυχτερινό κέντρο και τους επιτέθηκαν ληστεύοντάς τους-Χειροπέδες σε 46χρονο
Απόπειρα φόνου διερευνούν οι Αρχές-Ανήλικος επιτέθηκε σε 23χρονο προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία