Διαβεβαιώνει για την ασφάλεια του FIR Λευκωσίας το Υπουργείο Μεταφορών

Στις Υπηρεσίες Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας λειτουργεί σύστημα διαχείρισης ασφάλειας, λέει το Υπουργείο Μεταφορών.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διαβεβαιώνει πως τα θέματα που εγείρονται στη σημερινή ανακοίνωση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας τυγχάνουν της διαχείρισής του, τονίζοντας  ότι στις Υπηρεσίες Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της χώρας υπάρχει και λειτουργεί σύστημα διαχείρισης ασφάλειας το οποίο παρακολουθεί επί συνεχούς βάσεως τα επίπεδα ασφάλειας, ώστε αυτά να είναι σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, ενώ λαμβάνονται τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την ανακοίνωση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το  Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι διαχειρίζεται τα θέματα αυτά με την προώθηση νομοσχεδίου κρατικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας, το οποίο εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων και για το οποίο υπάρχουν ακόμα κάποιες διαφωνίες από πλευράς συντεχνιών και  με την προώθηση του θέματος της ενίσχυσης της στελέχωσης της Υπηρεσίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με πρόσθετο προσωπικό και με την προώθηση της διαδικασίας για απόκτηση νέου εξοπλισμού για το Νέο Κέντρο Ελέγχου αλλά και την άμεση απόκτηση επικουρικού συστήματος για το υφιστάμενο σύστημα του Κέντρου Ελέγχου.

Παράλληλα, σημειώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για μελλοντική εφαρμογή ραντάρ προσέγγισης στα αεροδρόμια και με την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Λευκωσίας από κοινού και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Τέλος, το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελείται στον τομέα της αεροναυτιλίας από τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας οι οποίοι εκτελούν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και αφοσίωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του