Κάτι τρελές βραδιές που θες να φωνάξεις «για την Κύπρο ρε γ…το»!

Ιστορία στα ευρωπαϊκά σαλόνια έγραψαν ΑΕΚ και Απόλλωνας το βράδυ της 29 Νοεμβρίου για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, που πέτυχαν τα πρώτα τους νικηφόρα αποτελέσματα και «φούσκωσαν» τα ταμεία τους με 570.000 ευρώ εκατέρωθεν.

Με ψυχή, καρδία και σθένος, οι δυο ομάδες συνέτριψαν τους αντιπάλους τους και εισέπραξαν δικαίως στο τέλος τα «παρθενικά» τους τρίποντα στους ομίλους της διοργάνωσης, ανεβάζοντας την ίδια ώρα τον πήχη αλλά και το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου με πολλαπλά οφέλη.

Αν και βαθμολογικά όλα είχαν κριθεί για την υπόθεση πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και το ταξίδι των δυο κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη έμοιαζε διαδικαστικού χαρακτήρα, ΑΕΚ και Απόλλωνας δεν τα έβαλαν κάτω, δεν φοβήθηκαν και με την απαιτούμενη προσήλωση κοίταξαν στα μάτια τις Ζυρίχη και Λάτσιο, αντίστοιχα, κάνοντας το δικό τους παιχνίδι.

Πιο πορωμένη από ποτέ επιστρέφει στην… κυπριακή πραγματικότητα η ΑΕΚ, καθώς το ταξίδι στην Ελβετία αποδείχθηκε σαν μια τονωτική ένεση για τους ποδοσφαιριστές του Αντόνι Ιραόλα, αφού απέσπασαν ένα ιστορικό διπλό στο «Λέτσιγκρουντ» επί της Ζυρίχης με 2-1,  χάρη στα τέρματα των Γιάννου και Τριτσκόφσκι. Στα αξιοσημείωτα της επιτυχίας των Λαρνακέων και το ρεκόρ που διεύρυνε ο Σκοπιανός επιθετικός, με το νικητήριο γκολ που πέτυχε για την ομάδα του να σκαρφαλώνει στα 17 τέρματα και να φιγουράρει ως πρώτος σκόρερ των κυπριακών ομάδων στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Τη σκυτάλη των επιτυχιών ψες πήρε στη συνέχεια ο Απόλλωνας στον 8ο όμιλο, ο οποίος επιβλήθηκε της ιστορικής Λάτσιο στο ΓΣΠ με 2-0, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη κυπριακής ομάδας απέναντι σε αντίστοιχη της Ιταλίας. Την ίδια ώρα επίσης, η ομάδα της Λεμεσού διεύρυνε το αήττητο σερί που διατηρεί κόντρα στους Ιταλούς εντός έδρας. Με ένα εντυπωσιακό τέρμα – έπος από τον Νταβίντ Φοπαλά, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού, για να βάλει το… κερασάκι στο τέλος ο Μάρκοβιτς για το 2-0 και να γραφτεί ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή πορεία του Απόλλωνα.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για δυο σημαντικές νίκες για τις κυπριακές μας ομάδες και ας μην έχουν βαθμολογικό όφελος. Παρά τα οικονομικά έσοδα που θα εισπράξουν οι δυο ομάδες, αυτές οι επιτυχίες μεγαλώνουν ακόμη πιο πολύ τους κυπριακούς συλλόγους, αυξάνουν το πρεστίζ των ομάδων και φυσικά κλέβουν τα βλέμματα των υπόλοιπων Ευρωπαίων αναδεικνύοντας την ποιότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου που δίνει τη δική του... μάχη το τελευταίο διάστημα. 

Δειτε Επισης

Δύο με τρία άτομα φέρονται να μετακίνησαν τη μοτοσικλέτα του 16χρονου-Έρευνες για αναρτήσεις σε ΜΚΔ
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
Βγήκε μπροστά ο Νικόλας-Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για Οδυσσέα, πυρά κατά ΑΚΕΛ
Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα
Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στον Ατσά-Νεκρός ο 60χρονος Λάμπρος Μαυρομμάτης
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Βηρυτό-Καλούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ
Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ
Μειώθηκαν οι καταγγελίες από τις κάμερες, αλλά οι στρεβλώσεις... παραμένουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη