«Σοβαρή και σπάνια» χαρακτηρίζεται η βλάβη στο αεροσκάφος της Μέρκελ

Ως «πολύ επικίνδυνη και σπάνια βλάβη» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας, Γενς Φλόστορφ, τη βλάβη η οποία αποτέλεσε την αιτία της αναγκαστικής προσγείωσης του κυβερνητικού αεροσκάφους Αίρμπας Α340, που μετέφερε την Καγκελάριο Μέρκελ από το Βερολίνο στο Μπουένος Άιρες, αλλά που τελικά κατέληξε στην Κολωνία.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις δολιοφθοράς, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται.
 
Εξάλλου, έγινε γνωστό πως το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας ήρθε σε επικοινωνία με την κατασκευάστρια εταιρεία Αίρμπας, προκειμένου να πληροφορηθεί το πού οφείλεται η βλάβη αυτή.
 
Η συγκεκριμένη βλάβη εντοπίστηκε σε κατανεμητή στην «κοιλιά του αεροσκάφους», που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και τα δύο ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας.
 
Έτσι για πολλή ώρα το αεροσκάφος πετούσε δίχως να υπάρχει επικοινωνία με σταθμούς στο έδαφος, ούτε όμως και με άλλα αεροσκάφη. Η επικοινωνία αποκαταστάθηκε χάρη στο ειδικό δορυφορικό τηλέφωνο που έχει πάντοτε μαζί του το επιτελείο της Καγκελαρίου Μέρκελ.
 
Ο κυβερνήτης τελικά αποφάσισε να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, το οποίο ήταν και το πλησιέστερο.
 
Όμως και εκεί προέκυψε πρόβλημα, καθώς εξαιτίας της βλάβης το αεροσκάφος δεν μπορούσε να απορρίψει τους 20 τόνους καύσιμα, με τους οποίους και ήταν εφοδιασμένο, γεγονός πού κατέστησε την προσγείωση ιδιαίτερα επικίνδυνη.
 
Τελικά όλα πήγαν καλά και όπως είπε η Καγκελάριος Μέρκελ «αυτό οφείλεται στη μεγάλη εμπειρία του κυβερνήτη μας».
 
Να σημειωθεί πως το αεροσκάφος Α340 είναι παλαιότητας 20 ετών και παραχωρήθηκε από την Λουφτάχνσα στην γερμανική πολεμική αεροπορία πριν από δύο χρόνια.
 
Πριν δύο μήνες παρουσίασε άλλο σοβαρό πρόβλημα, όταν ευρισκόμενο στην Ινδονησία με τον Υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, τρωκτικά ροκάνισαν τα καλώδια του και χρειάστηκε να γίνει απολύμανση.
 
Και χθές ο Όλαφ Σολτς επέβαινε στο κυβερνητικό αεροσκάφος, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία δημοσιογράφων.
 
Τελικά, η Άγκελα Μέρκελ έφθασε στο Μπουένος Άιρες πετώντας μέσω Μαδρίτης με ισπανική αεροπορική εταιρεία.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Ζελένσκι έτοιμος να ανταλλάξει εδάφη στο Κουρσκ με ουκρανικά εδάφη υπό κατοχή
Εντεκάχρονη στη Γαλλία βρέθηκε μαχαιρωμένη σε δάσος κοντά στο σχολείο της
Ενισχύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας
Ένας νεκρός και 13 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με φορτηγό έξω από το Αμβούργο
Κι άλλος «ταμπουρωμένος» άντρας στην Ελλάδα-Κρατά μαζί του την μητέρα και την αδελφή του
Προκαταρκτική έγκριση τρίτης πληρωμής για Κύπρο από το Ταμείο Ανάκαμψης έδωσε η Κομισιόν
Επιμένει ο Τραμπ ότι οι Παλαιστίνιοι θα πάνε να ζήσουν κάπου αλλού
Για «τουλάχιστον αρκετές βδομάδες ακόμη» θα συνεχιστούν οι σεισμοί στις Κυκλάδες
Πύραυλοι Κρουζ ενσωματώνονται στο ντρόουν της Τουρκίας, ανακοίνωσε η ROKETSAN
Τελεσίγραφο Νετανιάχου σε Χαμάς-Απελευθερώστε τους ομήρους ή καταρρέει η εκεχειρία