Σκόνη στην ατμόσφαιρα-Εισηγήσεις της Πνευμονολογικής Εταιρείας Κύπρου

Η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου προβαίνει σε σειρά εισηγήσεων προς το κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πολιτών αναφορικά με τα αυξημένα επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της άτομα υψηλού κινδύνου που κινδυνεύουν από τα αυξημένα επίπεδα σκόνης είναι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα που πάσχουν από ανοσοανεπάρκειες, παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών.

Όσοι  ανήκουν  στις πιο πάνω ομάδες υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να «αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  ή να περιορίζουν τον χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου επικρατεί συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, υγρασίας και επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας».

Πρέπει επίσης να αποφεύγουν τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα, όπως βήχας, δύσπνοια, απόχρεμψη, ρινίτιδα, ερεθισμός στα μάτια συνίσταται η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους για οδηγίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση άτομα με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες , και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν να κάνουν χρήση της ανακουφιστικής εισπνεόμενης θεραπείας και συνιστάται σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνούν με τον γιατρό τους για οδηγίες.

Παράλληλα, άτομα που αντιμετωπίζουν  αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του