Ξεναγήθηκαν στο Stena Icemax Λακκοτρύπης, Χριστοδουλίδης και Ντόχερτι

To πλωτό γεωτρύπανο Stena Icemax, το οποίο πραγματοποιεί για λογαριασμό της κοινοπραξίας ExxonMobil – Qatar Petroleum τη γεώτρηση στον στόχο «Δελφύνη» στο τεμάχιο 10, επισκέφθηκαν σήμερα οι Υπουργοί Ενέργειας και Εξωτερικών, Γιώργος Λακκοτρύπης και Νίκος Χριστοδουλίδης, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Καθλίν Ντόχερτι και ο Αντιπρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού Τρίσταν Άσπρεϊ.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την επίσκεψη στο πλωτό γεωτρύπανο, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα διάφορα τμήματα και δραστηριότητές του, ενώ οι Υπουργοί χαιρέτισαν τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου, καθώς και τεχνικό προσωπικό που διενεργεί τη γεώτρηση.
 
Στην επίσκεψη παρέστησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας Στέλιος Χειμώνας, ο Γενικός Διευθυντής της Exxon στην Κύπρο, Βαρνάβας Θεοδοσίου και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων στο Υπουργείο Ενέργειας Στέλιος Νικολαΐδης.
 
Η μετάβαση έγινε με το ελικόπτερο που έχει μισθώσει η ExxonMobil.
 
Υπενθυμίζεται ότι η γεώτρηση άρχισε στις 16 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου.
 

Δειτε Επισης

Στον ανακριτή η Μουρτζούκου-Οι αστυνομικοί επιχειρούν να αποσπάσουν ομολογία για το τι έχει συμβεί στον Παναγιωτάκη
ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς έξω από εστιατόριο στο Κολωνάκι–Πάνω από δέκα τραυματίες, ένα σοβαρά
Χ. Πετρίδης στον REPORTER: Η συμμετοχή στα κοινά έχει μόνο ένα νόημα, να αλλάξεις όσα δεν λειτουργούν
Χτίζει νέες βάσεις με τη βάση η ΕΔΕΚ-Κατέβηκε στον κόσμο και αποκαθιστά σχέσεις
Καινοτομεί ο Δήμος Λευκωσίας-Επιχειρεί σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας για μείωση κόστους στο ρεύμα
«Αδιαφορία, απραξία, χαοτική κατάσταση»-Η σκιαγράφηση της πολιτικής ευθύνης που έμεινε ορφανή για τους ΤΑΚΑΤΑ
Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό-Διασωληνωμένος 30χρονος που μαχαιρώθκε έξω από υπεραγορά
Επίδειξη πλουτισμού με Porsche, βίντεο από γυμναστήρια και γνωστές τραγουδίστριες έκανε ο συλληφθείς TikToker
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Λιμνάτη και Λάνειας-Κατέκαψε επτά εκτάρια γης
Ξεσπάθωσε για Μουρτζούκου η μητέρα του Παναγιωτάκη-«Θέλει δεν θέλει, θα ομολογήσει και για το γιο μου»