Βιβλία, εξετάσεις, παραβατικότητα σε συνάντηση ΟΛΤΕΚ - ΠΣΕΜ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τεχνικές Σχολές, όπως το γεγονός ότι σε κάποιους κλάδους οι μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμα βιβλία και το γεγονός ότι αρκετά βιβλία είναι παλιά και δεν ακολουθούν τις νέες επιστημονικές εξελίξεις του κάθε κλάδου, συζήτησε η ΠΣΕΜ με την ΟΛΤΕΚ σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.
 
 Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η  ΠΣΕΜ, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξέφρασε τις απόψεις της για τα ζητήματα που αφορούν τους μαθητές, το εκπαιδευτικό σύστημα γενικά και τις Τεχνικές Σχολές ειδικά.
 
«Τονίσαμε και στην ΟΛΤΕΚ την έντονη διαφωνία μας με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο οι οποίες θα αυξήσουν το άγχος των μαθητών, τη βαθμοθηρία και την παραπαιδεία», αναφέρει η ΠΣΕΜ προσθέτοντας πως «θέλουμε ένα σχολείο της κριτικής σκέψης και της ολόπλευρης μόρφωσης, ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό που στο επίκεντρο του θα είναι ο μαθητής και οι ανάγκες του».
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία, συνεχίζει η ΠΣΕΜ προσθέτοντας ότι «επαναλάβαμε πως η μείωση τέτοιων φαινομένων θα έρθει μέσω της πρόληψης, της διαπαιδαγώγησης και της δημιουργίας ενός ανθρώπινου και δημοκρατικού σχολείου» και εξέφρασε την άποψη ότι . Θέσαμε την άποψη τα κοινωνικά προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με κατασταλτικά μέτρα.
 
«Τέλος, διαβεβαιώσαμε τους οργανωμένους καθηγητές Τεχνικών σχολών ότι θα επιδιώξουμε να έχουμε επαφή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κάτι το οποίο επιθυμούν και οι ίδιοι», συμπληρώνει η ΠΣΕΜ.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ.Υγείας: Στόχος η αναβάθμιση φροντίδας παιδιών με καρκίνο-38 νέες περιπτώσεις στις ηλικίες 0-19 ετών κάθε χρόνο
Ψάχνουν φόρμουλα για διάθεση νερού στους γεωργούς-«Η μόνιμη επίλυση του υδατικού είναι μονόδρομος»
Ακρίβεια και ζέστη εγκλωβίζουν τους ηλικιωμένους-Στον κίνδυνο θερμοπληξίας κάθε καλοκαίρι
Υπ.Γεωργίας: Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα προτεραιότητα για Κυβέρνηση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση
Τρέχουν οι εργασίες για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Το plan B για να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό στην παροχή νερού
Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το «κτίΖΩ»-Στον ΕΟΑ η ευθύνη για τους ενοίκους που έστησαν πόδι στο Στρόβολο
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»