Στην Αθήνα ο Ιωνάς Νικολάου-Συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Μιχάλη Καλογήρου

 

Η πορεία εφαρμογής του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας και Κύπρου, ήταν στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης μεταξύ του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη σημερινή συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων, στην οποία συμμετείχαν επιπρόσθετα από την ελληνική πλευρά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σάρλης, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δικαστηρίων, τη δικαστική συνεργασία, την ανταλλαγή προγραμμάτων για τη λειτουργία των σωφρονιστικών ιδρυμάτων καθώς και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τέλος, οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ελλάδος και Κύπρου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μεταξύ τους συνεργασία σε πολλούς τομείς αρμοδιοτήτων των δύο υπουργείων, η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε διμερές επίπεδο αλλά επεκτείνεται και στο πλαίσιο των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης σε συναγωγή της Μελβούρνης
Σαρωτικές πλημμύρες στο Τέξας-Τουλάχιστον 43 οι νεκροί, αγωνία για πολλούς αγνοούμενους
Απόπειρα φόνου με πυροβολισμούς στην επαρχία Πάφου-Σε σοβαρή κατάσταση 41χρονος, συνελήφθη 55χρονος
Ο… Συναγερμός του Αναστασιάδη, οι ανησυχητικές τάσεις για το κόμμα και οι ευθύνες της Αννίτας Δημητρίου
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Οι δύο καταδίκες από ΕΔΑΔ, τα μέτρα που δεν λήφθηκαν και η ανάληψη ευθύνης που συνεπάγεται με μη άσκηση έφεσης
Σπάει τη σιωπή της η Ν.Κ που δικαιώθηκε στο ΕΔΑΔ-«Σας κατέθεσα ένα βίωμα. Και εσείς τι κάνατε κ. Αγγελίδη; Με μετατρέψατε σε κατηγορούμενη»
Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της κλοπής μοτοσικλέτας στη Λεμεσό-Η έκκληση του ιδιοκτήτη
Συνεχίζεται ο πολιτικός απόηχος κατά Αγγελίδη μετά και την ανακοίνωση του-Επιμένουν κόμματα στην παραίτηση του