Κόντε: Η Ιταλία δεν θα υπογράψει το Διεθνές Σύμφωνο για την Μετανάστευση

 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε γνωστοποίησε ότι η Ιταλία δεν θα υπογράψει το Global Migration Compact (Διεθνές Σύμφωνο για την Μετανάστευση), το οποίο θα συνυπογράψουν οι χώρες που θα πάρουν μέρος στην διεθνή διάσκεψη του Μαρακές για την μετανάστευση, στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

«Πρόκειται για ένα κείμενο με πολιτική αξία και κατά συνέπεια αποφασίσαμε ότι είναι σωστό να περάσει πρώτα από το κοινοβούλιο, ώστε να συνεκτιμήσουν όλοι τις κινήσεις μας», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο Κόντε, πάντως, πρόσθεσε ότι «το Global Compact είναι συμβατό με την στρατηγική της ιταλικής κυβέρνησης».

«Η επιλογή της κυβέρνησης είναι ορθή. Δεν θα πάει στο Μαρακές και θα υπογράψει ή δεν θα υπογράψει το Global Migration Compact όταν εκφραστεί σχετικά το ιταλικό κοινοβούλιο, μετά από προσεκτική ανάλυση, όπως θα κάνει και η Ελβετία», τόνισε ο ιταλός υφυπουργός Εξωτερικών Μάνλιο Ντι Στέφανο του κινήματος Πέντε Αστέρων.

«Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα υπογράψει τίποτα και δεν θα πάει στο Μαρακές. Το όλο θέμα θα συζητηθεί από την βουλή και την γερουσία μας» δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

Η αντιπολίτευση της κεντροαριστεράς, τέλος, υπογραμμίζει ότι «η ιταλική κυβέρνηση είχε ήδη δεσμευθεί να υπογράψει το συγκεκριμένο Σύμφωνο, αλλά αποδεικνύεται και πάλι ότι είναι όμηρη της Λέγκα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Απίστευτες εικόνες από την κακοκαιρία στο Παρίσι-Δύο νεκροί, ο ένας 12χρονος
Καταγγέλλει επίθεση Ισραηλινών με 4 νεκρούς αμάχους σε Δυτική Όχθη η Πρεσβεία Παλαιστίνης
Η ανάλυση των Ιρανών για τον τερματισμό του πολέμου-«Στρατιωτικό θάρρος η ενημέρωση για την επίθεση»
Συμφωνία με Συμβούλιο Ευρώπης για ίδρυση ειδικού δικαστηρίου υπέγραψε ο Ζελένσκι
Εμπλοκή στα συμπεράσματα για την Ουκρανία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Διαψεύδει πως μεταφέρθηκαν τα αποθέματα ουρανίου του Ιράν ο Τραμπ-Επιμένει ότι καταστράφηκαν από τις ΗΠΑ
Ολόκληρο σκωτσέζικο νησί με ερειπωμένο κάστρο πωλείται έναντι 6,45 εκατ. Ευρώ
Ο επικεφαλής της Μοσάντ ευχαριστεί τη CIA για "την κοινή δράση" κατά του Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών πέταξε με δύναμη νήπιο σε αεροδρόμιο και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή
Η Σιρίν Εμπαντί προβλέπει ότι το καθεστώς θα ανατραπεί από μια ειρηνική επανάσταση